[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Irina Vlah – întâlnire cu angajați ai CFM: „Sincer vă zic, așa situații umilitoare și indiferență din partea statului nu am mai văzut. Acum ei primesc salariile abia pe decembrie…”
14 Martie

Irina Vlah, președinta Platformei Moldova, a avut întâlnire, în cadrul campaniei „Vocea Poporului”, cu un grup de angajați ai Î.S. Calea Ferată din Moldova. În cadrul acesteia s-a discuta despre situația complicată de la întreprindere și, nemijlocit, neachitarea salariilor, informează CURENTUL.

„Am ieșit de la întâlnire cu inima grea. Sincer vă zic, așa situații umilitoare și indiferență din partea statului față de cetățeni nu am mai văzut. Acum ei primesc salariile abia pe decembrie. Orice tentativă a colectivului de a discuta cu administrația e blocată, sunt demiși. Cei care rămân se tem să vorbească” – a spus ea.

Irina Vlah s-a adresat Președintei Maia Sandu, care, în opinia ei, deține toate pârghiile pentru a rezolva situația.

„Mă adresez către Maia Sandu: cât trebuie să mai aștepte acești oameni ca să le acordați atenție. Dl. Spînu e ministrul Dvs., Guvernul și Parlamentul tot. Aveți toate pârghiile. Sunt sigură nici miniștrii, deputații Dvs. nu ar lucra fără salariu nici măcar o lună! De ce dar angajații de la Calea ferată trebuie să lucreze? Ei au familii, copii lor nu se deosebesc de copiii deputaților Dvs. sau viață bună merită doar cei din PAS? Măcar uneori uitați de așa numită luptă hibridă, țară e plin de probleme reale, iar situația grea de la Calea Ferată e responsabilitatea Dvs. directă”, a spus președinta Platformei Moldova.

Inapoi la arhiva noutaților