[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Ion Ceban: „În Chișinău trebuie create toate condițiile necesare persoanelor cu nevoi speciale”
15 Octombrie

Autoritățile din Moldova trebuie să facă tot posibilul pentru ca persoanele cu necesități speciale să nu plece din țară, ci să beneficieze aici, acasă, de posibilități de reabilitare și de integrare plenară în societate. Această părere a fost exprimată de candidatul la funcția de primar general, Ion Ceban, la întâlnirea cu locuitorii orașului Vadul lui Vodă, subliniind că echipa sa are pregătite programe pentru persoanele cu nevoi speciale din Chișinău, care vor fi extinse în suburbii, informează CURENTUL.

„Suntem singurii care avem în lista candidaților la funcția de consilier municipal o persoană în cărucior, dânsul știe foarte bine ce și cum trebuie să facem ca să creăm condiții adecvate pentru persoanele cu nevoi speciale. În capitală locuiesc zeci de mii de oameni cu astfel de probleme, însă abia recent, la inițiativa noastră au fost instalate ascensoare specializate în instituțiile medicale din capitală. Acum e la etapa finală instalarea unui astfel de ascensor în incinta primăriei. Muncim și asupra integrării persoanelor cu nevoi speciale în societate, dar și angajarea în câmpul muncii. Suntem diferiți, dar suntem egali și trebuie să avem șanse egale și condiții corespunzătoare”, a accentuat Ceban.

În programul său de administrare a municipiului Chișinău, Ion Ceban promite elaborarea programului de incluziune a persoanelor cu necesități speciale, amenajarea rampelor de acces în toate instituțiile publice municipale. De asemenea, anunță că va fi pus în aplicare programul de stimulare a agenților economici rezidenți municipali pentru implementarea programului „Șanse egale” în angajare în câmpul muncii a persoanelor cu nevoi speciale și va fi instituit Consiliul pentru problemele persoanelor cu nevoi speciale.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților