[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Ion Ceban: „Am semnat un acord cu Blocul ACUM. Nu este corect să ne criticăm și să ne acuzăm reciproc”
14 Octombrie

Candidatul PSRM pentru șefia capitalei a venit cu o reacție la acuzațiile aduse de către contracandidatul său din Blocul ACUM. Ion Ceban a subliniat faptul că, în contextul unui acord semnat între PSRM și Blocul ACUM, este incorect să se lanseze în acuzații reciproce, informează CURENTUL.

”Noi am semnat un acord cu Blocul ACUM, în care am spus că noi nu ne certăm cu ei, nu ne criticăm. Eu niciodată nu mi-am permis în această campanie să aduc vreo acuzație cuiva din colegii din Blocul ACUM și eu cred că este corect. Eu respect și voi respecta până când acest acord va funcționa între noi”, a spus el.

Ion Ceban a argumentat și de ce acuzațiile că ar fi împotriva suburbiilor sunt neîntemeiate. „Nu este adevărat că eu sau echipa mea suntem împotriva suburbiilor. Vă prezint o singură dovadă a faptului. Sunt date foarte concrete extrase din buget. Doar în ultimii patru ani am susținut toate suburbiile – 18 și 35 de localități din componența acestora cu o sumă de 391 de milioane de lei. Ceea ce este o sumă record de pînă acum și de cîteva ori mai mare față de mandatele anterioare care au fost. Pentru diferite proiecte: drumuri, transport, apeduct și canalizare, pentru grădinițe, pentru școală. În suburbie este foarte complicat să faci o investiție mare sau un proiect fără suportul de la Chișinău, de aceea am intervenit. Totodată, este firesc deoarece marea majoritate a locuitorilor suburbiilor muncesc în Chișinău, plătesc impozitele în Chișinău și, respectiv, trebuie să avem o relație corectă. Nu am refuzat niciodată niciun primar, indiferent de  culoarea politică”, a conchis Ion Ceban.

Candidatul a precizat că, în următorii patru ani, va fi triplat bugetul pentru suburbii. Ion Ceban a anunțat că știe problemele din fiecare suburbie și a elaborat programe concrete de dezvoltare pentru fiecare localitate care pot fi găsite pe site-ul ionceban.md.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților