[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) „Fântâna partizanilor” – rețeta ce reprezintă Moldova la concursul Travel Tomorrow
10 Iunie

„Fântâna partizanilor” – originala rețetă a chef-ului Dmitri Petrenko de la Vinaria Poiana a fost selectată pentru a fi publicată în cadrul concursului „Tourism & Gastronomy”, în campania globală „Travel Tomorrow”, inițiată de Organizația Mondială a Turismului, transmite CURENTUL.

Rețeta savuroasă, inspirată de istoria unei fântâni vechi din preajma vinăriei a cucerit prin combinația de ingrediente tradițonale și experiența franceză a iscusitului chef. Aceasta a fost selectată din 4 rețete expediate de Republica Moldova în cadrul concursului.

Campania cuprinde câte o rețetă video reprezentativă din 53 de țări ale lumii. De la cunoscutele preparate mediteraniene la picantele bucate asiatice și exoticele gustoșenii africane, experiențele culinare repartizate pe continente pot fi găsite aici: https://www.unwto.org/gastronomy

Scopul concursului este de a reanima turismul după pandemie prin intermediul gastronomiei. Participarea țării noastre în cadrul campaniei a fost susținută de Agenția de Investiții, în parteneriat cu MĂR.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților