[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Exercițiu inopinat de verificare la Detașamentul căutare-salvare numărul 1 Chișinău
14 Iulie

În cadrul Detașamentului căutare-salvare numărul 1a avut loc un exercițiu inopinat „Cu privire la verificarea nivelului de pregătire pentru acțiuni în situații excepționale”, transmite CURENTUL.

Semnalul „Alarmă” s-a auzit în detașament de la primele ore ale dimineții, întregul efectiv a fost aliniat, urmând marșul salvatorilor și tehnicii din dotare. Potrivit scenariului de verificare, coloana de efectiv și tehnică s-a deplasat către un loc de dislocare, unde a putut fi cercetată starea de pregătire a tuturor echipelor de intervenție din cadrul Detașamentului căutare-salvare numărul 1 Chișinău.

La exercițiul inopinat au participat 104 persoane din efectiv și 31 unități de tehnică, printre care echipaje de salvatori, pompieri, paramedici și medici, salvatori-chimiști, chinologi, scafandrieri și salvatori-alpiniști.

Exerciții de verificare similare se pot desfășura de câte ori este necesar, cu scopul de a asigura o bună pregătire pentru interacțiuni prompte și eficiente în caz de situații excepționale reale.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților