[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Exemplu demn de urmat: Cum au fost modernizate piețele din Bălți
7 Decembrie

Tejghelele de piatră din hala cu carne, care datează din perioada sovietică, sunt istorie pentru Piața Centrală din municipiul Bălți. Această hală a fost modernizată, iar vânzătorii plasează produsele din carne pe tejghele frigorifice speciale, transmite CURENTUL.

Potrivit responsabililor din cadrul Primăriei Bălți, deocamdată tejghelele vechi au mai rămas în halele unde se vând produsele lactate și peștele, dar în curând și aceste compartimente vor fi dotate cu utilaj nou.

Aceleași surse afirmă că echipamentele noi ajută la menținerea unei temperaturi constante a produselor, iar asta înseamnă că acestea vor păstra prospețimea și calitate. În același context, fiecare vânzător va trebuie să cântărească marfa cu un cântar electronic.

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a spus că tejghelele din piatră au fost demontate în 24 de ore. Acesta le-a arătat susținătorilor săi de pe rețelele de socializare fotografii cu lucrul realizat în piața din Bălți.

Această reconstrucție a tejghelelor din hala cu carne se face din contul întreprinderii municipale „Uniunea piețelor”, care a apărut după optimizarea acestora. Actualmente, cei care își vând marfa trec toți banii prin aparatul de casă sau îi transferă pe conturile bancare prin intermediul unor terminale de plată.

De asemenea, responsabilii din cadrul primării au anunțat că săptămâna trecută a fost deschisă o piață pe strada Pușkin, acolo unde se vând haine la mâna a doua. Teritoriul noii pieți a fost pavat, iar acum sunt condiții mult mai bune pentru vânzători, dar și pentru cumpărători.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților