[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Estorcau mii de lei de la un manager a unui magazin de construcții. Bărbații riscă până la 7 ani de închisoare
1 Septembrie

Doi bărbați, de 28 și 32 de ani, membrii unui grup infracțional, domiciliați în municipiul Chișinău și Stăuceni, sunt cercetați în stare de arest, fiind suspectați de șantaj, transmite CURENTUL.

Suspecții au fost reținuți în flagrant în timp ce estorcau suma de 20 mii lei de la un bărbat.

Astfel, polițiștii au fost sesizați de un locuitor al municipiului Chișinău (manager a unui magazin de construcții), precum că este șantajat de către două persoane necunoscute.

Suspecții, șantajau victima printr-un motiv inventat, amenințând-o cu faptul că îi va crea probleme la locul de muncă, ca rezultat obținând pe cale ilegală suma de 50 mii de lei.

Inițial, suspecții au cerut 30 mii de lei, astfel bărbatul le-a transmis banii, ulterior, aceștia, l-au amenințat din nou, cerându-i suma de 20 mii de lei.

Datorită acțiunilor prompte ale ofițerilor Direcției Operațiuni Speciale a Inspectoratului Național de Investigații și Direcției de Poliție a mun. Chișinău sub conducerea procurorilor Procuraturii mun. Chişinău, acțiunile ilegale ale bănuiților au fost prevenite.

Astfel, suspecții au fost reţinuţi în timp ce primeau bani în sumă de 20 mii de lei de la victimă.

Ca urmare a perchezițiilor la domiciliul și automobilul suspecților, polițiștii au depistat și ridicat mijloacele bănești obținute prin șantaj.

Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Șantaj” riscă închisoare de la 5 la 7 ani închisoare sau amendă de la 42 500 la 67 500 lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților