[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) E tânăr, energic și știe exact ce are de făcut! Candidatul la funcția de deputat care a spus ce a realizat!
22 Ianuarie

Pretorul sectorului Râșcani al Capitalei, Nicolae Balaur, candidat la funcția de deputat în circumscripția nr. 28 (Chișinău, Râșcani), în cadrul unui proiect video lansat recent, a prezentat care au fost proiectele realizate în sector, transmite CURENTUL.

Astfel, Nicolae Balaur a făcut o retrospectivă a activității preturii.

„Nu este o laudă, dar o realizare. Atunci când se vrea, cu certitudine, se merită. Anul 2018 a fost unul productiv pentru sectorul Râșcani, au fost semnate 2 Acorduri: cu Camera de Comerț Moldova – China și cu municipiul Arad din România. În urma Acordului semnat cu mun. Arad, au fost donați 100 mii euro, apoi 400 mii euro pentru amenajarea Teatrului verde și a unui scuar”, menționează Nicolae Balaur în video.

De asemenea, pretorul sec. Râșcani a enumerat proiectele realizate în fiecare domeniu de activitate:

„Domeniul edilitar gospodăresc: reparația drumurilor, trotuarelor, amenajarea curților integral, crearea unor spații de confort pentru oameni din străzile Petricani, Kiev/Dimo, Florilor, Bogdan Voievod, V. Badiu, Socoleni, Sf. Andrei, Ceucari, Calea Orheiului, etc. Dar un proiect de suflet este amenajarea Parcului Mezon și sensul giratoriu. S-au făcut și altele: 100 de bănci pentru sectorul Râșcani.

Domeniul salubrizare și amenajare a teritoriului: amenajarea rondului din bulevardul Moscovei intersecție cu Studenților, renovarea zonei de recreere a scuarului „Mezon”, renovarea și amenajarea str. Florilor, aplicarea marcajului termoplastic, deblocarea intrărilor în curțile de bloc, renovarea Parcului Lupan, proiectul pentru fluidizarea traficului, sensul girator din str. Studenților – sperăm că va fi implementat în 2019.

Domeniul spații verzi: curățarea parcurilor, sădirea florilor, curățirea arborilor de pe trotuare și înlocuirea acestora, amenajarea scuarului din str. Kiev, amenajarea unei aleii „Termoelectrica”, darea în exploatare a cișmelei din blvr. Moscova și str. Miron Costin.

Domeniul social cultural: lansarea proiectului „Responsabilizarea socială. 10 reguli care funcționează în sect. Râșcani”, proiectul „Oameni și destine”, proiectul „Mobilizarea pentru protecția socială a populației”, „Asigurarea cu detectoare de fum a fondului locativ particular”, „Cupa pretorului la baseball”, proiectul „Mami&Co”, parteneriatul pentru susținerea instituțiilor de învățământ”, menționează în video Nicolae Balaur.

Viitorul posibil deputat a mai spus că va continua să interacționeze activ cu locuitorii capitalei prin intermediul acestui canal video.

Mai multe detalii vedeți mai jos:

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților