[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Consecințele nerespectării legislației agenților publici din cadrul MAI. Spotul „Fii integru!”
8 Decembrie

„Fii Integru!” – este noul spot social elaborat de Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI, destinat informării agenților publici din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cu privire la consecințele ce pot să survină ca urmare a nerespectării prevederilor legislației și a unui rezultat negativ la testul de integritate profesională, transmite CURENTUL.

Conform „Legii Nr. 325 din 23.12.2013 privind evaluarea integrității instituționale”, consecințele rezultatului negativ al testului de integritate profesională, sunt sancțiunile disciplinare, inclusiv și eliberarea din funcție a agentului public testat, în dependență de abaterea disciplinară constatată în cadrul testului de integritate.

Astfel, cu scopul aducerii la cunoștința agenților publici despre prevederile Legii Nr. 325, dar și în contextul “Zilei Internaționale Anticorupție” care este celebrată anual la data de 9 decembrie, SPIA, cu suportul Organizației non-guvernamentale “CNA – Studențesc”, lansează Campania „Fii Integru!”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților