[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Comercializau droguri pe internet. Zilnic aveau profit de peste 15 mii lei
18 Octombrie

Ofițerii Direcției Antidrog al INI, în comun cu ofițerii de urmărire penală al Direcției de Poliție al mun. Chișinău și procurorii din oficiul principal al Procuraturii municipiului Chișinău, au destructurat activitatea ilicită a unui grup criminal organizat, specializat în comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online. Zilnic, membrii grupului obțineau venituri de peste 15 000 lei din realizarea drogurilor, transmite CURENTUL.

Gruparea a fost documentată pe parcursul a patru luni, perioadă în care oamenii legii au stabilit că, membrii acesteia aveau reguli bine determinate de comunicare, subordonare și disciplină.

Pe perioada documentării au fost acumulate probe pertinente care demonstrează că liderul grupării a creat o rețea de comercializare a drogurilor de tip sintetic prin intermediul aplicației Telegram, administrată de unul din membrii acestei grupări.

Astfel, utilizatorii acestei aplicații primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor.

De asemenea, organizatorul și administratorul acestei rețele racola persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri.

Drogurile erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația telegram „operatorului” care deservea interesele grupului.

Ca urmare a intervenției poliției, au fost reținute trei persoane cu vârsta cuprinsă între 25 și 29 ani, domiciliați temporar pe teritoriul municipiului Chișinău.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliul membrilor grupării, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de diferit tip, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 50 000 de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, peste 1500 cartele SIM utilizate pentru crearea conturilor electronice de plată, agende cu evidența comenzilor, cântare electronice la scara mică, precum și muniții sub formă de cartușe de luptă cu diferit calibru.

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul mun. Chișinău destinate consumatorilor de droguri și care urmau să fie comercializate.

Dacă vinovăția învinuiților va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 7 la 15 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților