[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Blocul Comuniștilor și Socialiștilor cere demisia guvernatorului BNM și Guvernului
16 Mai

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) desfășoară, în aceste momente, o acțiune de protest în fața sediului Băncii Naționale a Moldovei (BNM), informează CURENTUL.  

Participanții la acțiune cer demisia conducerii BNM.

Ei scandează: „BNM – sub conducerea cetățenilor!”, „Stabilitate prețurilor!”, „Demisia!”, „Stop inflației!”.

Deputatul Bogdan Țîrdea a declarat că BNM, prin politicile sale, a adus țara în pragul unei catastrofe economice.

„Astăzi este un guvernator care pune rata de creditare 15%, ridică inflația la 27%, iar datoria externă – la 100 miliarde lei, și se mai dă în spectacol, spunându-ne să consumăm și să cheltuim mai puțin!”, a menționat el, adăugând: „guvernatorul a fost numit de Plahotniuc și stă bine în funcție.”

El a mai spus că „noi avem nevoie de un guvernator al poporului și care ar servi această țară, și nu corporațiile transnaționale”.

Deputatul Adrian Lebedinschi a spus că, în noile condiții economice, fiecare dintre noi pierde o treime din salariu lunar.

„Încearcă să ni se spună că inflația e importantă… Cum în Ucraina e mai mică, având război? Această inflație e rezultatul administrării proaste a treburilor publice. Toți cei care sunt implicați în această situație trebuie să-și dea demisia. Trebuie să cerem demisia guvernatorului BNM și a Guvernului, care nu fac față situației. Trebuie demiși toți! Demisia!”, a menționat el.

Deputatul Constantin Starîș a declarat: „O Bancă Națională ca a noastră și un Guvern ca al nostru sunt suficiente pentru a genera un genocid social. În Ucraina – unde e război, și-n Rusia – cu sancțiuni dure, inflația e mai mică, dar la noi – care e explicația? E vorba de incompentență!”.

„Pentru sute de mii de cetățeni din țara noastră, a economisi înseamnă a se înfometa, a nu putea achita facturi… Demisie Guvernului PAS!”, a adăugat politicianul.

Inapoi la arhiva noutaților