[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) A revenit la Veneția, după jumătate de an! Violeta Grecu – prima femeie acceptată să cânte pe gondole: „Acum atmosfera e destul de tristă”
28 Iulie

Interpreta Violeta Grecu e prima femeie acceptată de a cânta pe gondolele veneţiene. Ea a participat la un festival la Londra, unde, din cauza pandemiei a fost blocată o perioadă de timp, după care a revenit în Moldova o perioadă. Despre acestea, dar şi despre revenirea sa în Veneţia, după jumătate de an, a vorbit pentru CURENTUL.

„Îmi doream foarte mult să revin la Veneția. Am și realizat (acasă, în Moldova fiind) în această perioadă de pandemie un videoclip, o dedicație muzicală de încurajare și susținere pentru toți colegii, dar și prietenii italieni care treceau printr-un moment foarte dificil. Surpriza a fost ca video-ul acesta, să fie mai apoi preluat și postat pe pagina oficială a președintelui regiunii VENETO, Luca Zaia, care a stârnit un frumos val de comentarii și mulțumiri.

E o revenire mai deosebită, mai specială, mai importantă și, totodată, mult mai de suflet probabil, prin simplul fapt că m-am întors într-o altă ipostază: căsătorită și în așteptarea unei minuni” – a spus Violeta.

De asemenea, interpreta a dezvăluit că a debutat pe scena festivalului „Venetto Jazz”, în luna februarie, la Londra, însă din cauza pandemiei nu a putut reveni în Veneţia, fiind blocată jumătate de an. „În luna februarie aveam norocul să debutez pe scena marelui festival „VENETO JAZZ” cu Proiectul „Violeta Grecu Trio”, după care am mers la Londra. Acolo am și rămas blocată o bună perioadă de timp din cauza pandemiei. Dar după mai multă insistență, am reușit sa mă întorc în țara mea dragă de baștină, Moldova. Practic am lipsit o jumătate de an din Veneția fapt ce a dus la schimbări chiar și artistice, de proiecte, idei” – spune ea.

„Cu părere de rău, ca și în Republica Moldova, muzicienii din Veneția o duc foarte prost. Dacă în Moldova se întrețin din petreceri private aici din turismul zilnic” – a conchis Violeta.

Artista se mândreşte că e prima femeie cântăreaţă acceptată în gondola, însă la moment nu cântă. „Gondola este un simbol al Veneției și mă mândresc cu faptul că am reușit, ani în urmă să mă impun ca prima cântăreața feminină acceptată în gondola. Dar mereu am tins să-mi exprim arta, talentul la un nivel mai înalt. Nu în zadar m-am înscris la conservatorul „Benedetto Marcello” din Veneția, unde am absolvit Canto liric cu cel mai înalt punctaj. Gondola rămâne a fi un simbol important în ceea ce definește acest oraș minunat, Veneția și mă mândresc cu faptul că am reușit, ani în urmă să mă impun ca prima cântăreața feminină acceptată în gondola. Gondola a fost acea punte artistică, acea cheiță spre inimile venețienilor. Datorită acestei meserii am învățat prețiosul folclor venețian. Practic aici a fost și asta a însemnat să mă integrez: prin intermediul muzicii. Gondola m-a ajutat să pot urma alte studii, călătorii concerte cu mari artiști cum ar fi și faimoasa divă de operă din Russia, Liubovi Kazarnovskaia. Momentan din cauza pandemiei dar și a sarcinii nu cânt”, a spus interpreta.

„Italia este o țară într-adevăr foarte frumoasă, cu o arhitectura deosebită, munți, mare, mâncare gustoasă, haine frumoase dar acum, din păcate, atmosfera e destul de tristă. Totul pare schimbat” – a adăugat ea.

Cristina Tomac

Inapoi la arhiva noutaților