[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) 20 polițiști de frontieră, recent angajați, au depus Jurământul
19 Noiembrie

20 de polițiști de frontieră, recent angajați, au depus Jurământul solemn al funcționarului public cu statut special. Evenimentul a avut loc astăzi, 19 noiembrie, la sediul central al Poliției de Frontieră, transmite CURENTUL.

Au fost alături de tinerii cursanți conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, reprezentanții asociațiilor veteranilor autorității de frontieră din Republica Moldova și colegii de breaslă.

Ceremonia a debutat cu introducerea în formație a drapelului de luptă și onor Imnului Republicii Moldova, după care cei 20 de polițiști de frontieră au jurat credință Patriei.

În continuare, șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza a adresat mesajul de felicitare și îndemnul către tineri de a-și îndeplini serviciul cu devotament, curaj și responsabilitate. „Aş dori ca aceste cuvinte ale Jurământului de credinţă Patriei să vă însoţească pe tot parcursul activităţii profesionale pe care o veţi desfăşura în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în special în Poliţia de Frontieră. Sunt cuvinte sacre, în spatele cărora este o practică, o abnegaţie, este sânge şi sunt lacrimi. Dumneavoastră aveţi o răspundere morală faţă de ţară, faţă de instituţie şi faţă de cetăţeni. Sincere felicitări!!!” a menționat domnul Corneliu Groza.

Cu încurajări și cu urări de sănătate, bucurii și rezultate deosebite în activitatea de bază – controlul și supravegherea frontierei, s-au alăturat doi reprezentanți ai Asociațiilor de veterani ai frontierei de stat, Oleg Fedico și Constantin Vișnevschi.

Solemnitatea a încheiat cu realizarea unei fotografii de grup și reiterarea felicitărilor tuturor polițiștilor de frontieră, care au depus astăzi Jurământul.

De notat că tinerii sunt angajați în diferite subdiviziuni subordonate ale Poliției de Frontieră și sunt antrenați la cursurile de formare inițială în cadrul Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI. Acestea se desfășoară în regim on-line începând cu luna octombrie curent și vor continua până pe 15 ianuarie 2021. În total numărul cursanților constituie 64 de polițiști de frontieră, atât cei recent angajați, dar și cei care și-au reprofilat direcția de lucru în Poliția de Frontieră.

Cristina Pendea

_MG_6375 _MG_6391 _MG_6410 _MG_6416 _MG_6491

Inapoi la arhiva noutaților