[ X ]
[ X ]
[ X ]
Victoria Iftodi a fost prezentată colectivului Ministerului Justiției
19 Martie

Noua ministră a Justiției – Victoria Ifotdi, a fost investită în funcție, iar după depunerea jurământului a fost prezentată echipei Ministerului de către Prim-ministrul Pavel Filip, transmite CURENTUL.

„Intenționez să continui eforturile Guvernului pentru implementarea direcțiilor strategice anunțate anterior de domnul Prim-ministru în reforma justiției. O parte din proiecte sunt deja elaborate, toate vor fi consultate cu societatea civilă. Vom depune eforturi ca proiectele să fie promovate în spiritul celei mai înalte democrații”, a declarat Victoria Iftodi.

Premierul Pavel Filip a menționat că „reforma justiției reprezintă o prioritate a Guvernului, fiind una din cele 3 declarate la începutul acestui an, alături de educație și infrastructura drumurilor. Este una fundamentală pentru Moldova deoarece unde există justiție corectă, imparțială, obiectivă – acolo vin investitorii”.

Victoria Iftodi revine în fruntea Ministerului Justiției după ce a deținut anterior această funcție, în perioada 2004 – 2006. Ea și-a început cariera fiind notar public, iar în anii 1994-1996 a activat în Direcţia notariat şi avocatură a Ministerului Justiției. Începând cu anul 2003, a deținut postul de viceministru și apoi ministru al Justiției. În decembrie 2016, a fost numită reprezentanta Guvernului în Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI), iar în perioada 2017-2018 a fost judecătoare a Curții Constituționale din Moldova.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților