[ X ]
[ X ]
[ X ]
Victor Chironda își propune să reîntoarcă trotuarele acaparate ilegal pietonilor
3 Octombrie

Candidatul pentru funcția de Primar General al mun. Chișinău, Victor Chironda, atrage atenția asupra infrastructurii pietonale din Chișinău, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, Victor Chironda a adus exemplul unui trotuar pietonal din intersecția bulevardului Moscovei cu Miron Costin.

„În acest loc, până nu demult a fost trotuar. Știm că ceva timp în urmă a fost discutat și era chiar scandal cu construcția care a apărut aici. Am văzut mulți consilieri municipali și activiști care se rupeau ca această clădire să nu fie, dar vedem că stă încă aici. Aici avem un flux pietonal mare, avem transport public, stații și cu toate acestea proiectul acestei clădiri a prevăzut crearea unor spații de parcare, asta deși clădirea are parcare subterană. Acum ne-am pomenit cu o rămășiță de trotuar, care nu corespunde normelor. E un trotuar de bifă. Și acest caz nu e nici primul și nici ultimul. Recomandările în vigoare spun clar că lățimea trotuarului în asemenea zone nu trebuie să fie mai mică de 3 metri”, a spus Victor Chironda.

În context, el a menționat că ceea ce va face imediat ce va prelua Primăria este să înceapă lucrul pentru a identifica toate spațiile publice acaparate pentru a fi reîntoarse pietonilor, să elimine astfel de parcări și să lărgească trotuarele.

„Dincolo de asta, toți funcționarii care și-au permis astfel de încălcări vor fi eliberați din funcție, în baza unor procese verbale și evaluare a activității lor”, a adăugat Victor Chironda.

Cristina Parfeni

chironda4

Inapoi la arhiva noutaților