[ X ]
[ X ]
[ X ]
Victor Chironda, candidatul Platformei DA, se angajează să depolitizeze în totalitate Primăria Chișinău
29 Septembrie

Victor Chironda, candidatul Platformei DA la funcția de primar al municipiului Chișinău, cu susținerea colegilor din partid, în cadrul unei conferințe de presă, a făcut un angajament public – să depolitizeze în totalitate Primăria Chișinău. 

„Eu și colegii mei din CMC vom asigura ca toate angajările în primărie să fie făcute în bază de concurs public, pe criterii de competență și profesionalism. Și pe aceleași criterii va fi apreciată și eficiența funcționarilor publici angajați.

De asemenea, consilierii municipali din partea Platformei Dreptate și Adevăr, ne asumăm să nu admitem distribuirea bugetelor pe criterii politice sau de loialitate ci strict în funcție de planurile investiționale aprobate de Consiliul Municipal, în baza strategiilor sectoriale de dezvoltare.

În calitate de primar general, îmi asum să nu fac politică ci să colaborez în interesul cetățenilor orașului cu toți factorii de decizie. În special, cu guvernarea centrală și instituțiile statului fără de care nu pot fi implementate proiecte majore precum centura orașului, construcția și reparația capitală a drumurilor, gestionarea parcărilor sau atragerea fondurilor și investițiilor europene”, a declarat politicianul.

Victor Chironda a mai spus că, în toată activitatea sa din ultimii 10 ani, a demonstrat că nu urmărește scopuri politice.

„Eu vă propun să scoatem politica în afara primăriei și să construim o administrație care are drept prioritate oamenii și problemele lor. Doar împreună putem construi un oraș european aici, la Chișinău”, a subliniat el.

Candidatul, în cadrul conferinței, a remarcat că, actualul primar al capitalei, Ion Ceban „a transformat primăria în partid politic și folosește resursele administrative pentru a manipula votul cetățenilor”, însă primăria trebuie să fie apolitică.

Inapoi la arhiva noutaților