[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vicepreședintele PLDM, Iulian David recomandă 3 destinații impresionante şi care merită vizitate în Republica Moldova
14 Iulie

Dacă se vor redeschide hotarele, vicepreședintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Iulian David își dorește să meargă din nou în Muntenegru. Despre aceasta liberal democratul a vorbit în cadrul proiectului CURENTUL „Vacanța acasă”.

Iulian David ne-a spus că „luând în considerare situația pandemică din țară, am luat decizia de a ajusta agenda activităților în funcție de evoluția lucrurilor”.

Liberal-democratul va alege din nou să meargă în Muntenegru pentru frumusețea locurilor. „Dacă se vor redeschide hotarele şi va exista posibilitatea de a merge în alte țări pentru a petrece vacanța, aş dori din nou să plec în Muntenegru. Am rămas frapat de locurile de acolo, pe care le-am vizitat cu ceva ani în urmă. Simbioza dintre munți şi mare, oraşe istorice cu arhitecturi impresionante şi băştinaşii binevoitori creează atmosfera perfectă pentru o vacanță reuşită. Muntenegru a fost prima destinație pe care am vizitat-o împreună cu soția, după ce ne-am căsătorit, şi aş dori ca şi copiii noştri s-o exploreze”, a spus Iulian David.

Pentru Iulian David, locul preferat din R. Moldova sunt Codrii Moldovei. „Originar sunt din satul Răciula, care este situat în inima Codrilor, respectiv toate amintirile din copilărie practic au legătură cu drumețiile pe care obişnuiam să le fac destul de frecvent pe atunci. Pentru mine, Codrii, natura este locul perfect pentru meditații şi revigorare emoțională”, a spus Iulian David.

Liberal-democratul ne-a spus ce destinații ar merita să vizităm: „Îndemn să valorificăm şi să promovăm potențialul turistic al țării noastre. Eu recomand vizitarea mănăstirilor, beciurilor vinicole subterane şi a Rezervației naturale Orheiul Vechi. În opinia mea, aceste 3 destinații sunt impresionante şi merită vizitate”.

Iulian David ne-a spus și ce activități preferă să aibă acasă. „Acasă, în perioada estivală, am câteva activități. Sunt pasionat de grădinărit, iar fiica mai mare îmi vine în ajutor. Împreună udăm sau culegem zmeură şi mure. De asemenea, acasă încerc să petrec timpul în familie cât mai interesant. Avem 2 copii cu diferența de vârstă de 7 ani, respectiv şi activitățile, jocurile sunt diferite: fie ne jucăm în jocuri educative şi amuzante, fie confecționăm diferite obiecte handmade”, a spus Iulian David.

Cât privește bucatele tradiționale moldovenești, Iulian David ne-a spus că toată bucătăria moldovenească este delicioasă. „Nu în zadar majoritatea punctelor turistice din țara noastră includ în oferta lor şi ceva din gastronomia autohtonă specifică zonei. Bucatele mele preferate din bucătăria moldovenească sunt zeama de pui, plăcintele cu brânză şi verdețuri, şi friptura cu mămăligă şi murături”, ne-a spus Iulian David.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților