[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vicepreședintele „Partidul Nostru” (PN), Elena Grițco: „Anul 2017 a fost un an al represiunilor politice”
1 Ianuarie

Anul 2017 pentru vicepreședintele Partidului Politic „Partidul Nostru” (PN), Elena Grițco, a fost unul intens, cu realizări frumoase, cu vise împlinite și chiar abandonate, dar și cu eșecuri.

Solicitată de CURENTUL, Elena Grițco, ne-a spus cum a decurs acest an pe plan profesional, dar și personal.

„Privind în urmă, încerc să fac o retrospectivă pentru a vedea ce a însemnat acest an pentru mine, ce a adus bun, și ce a adus rău. Anul 2017 pentru mine personal a fost un an cu realizări frumoase și cu eșecuri, cu vise împlinite, dar și cu vise abandonate. Am avut un an plin de momente care mi-au tăiat respirația, care mi-au dat aripi și care m-au hrănit cu clipe de neuitat.

Pe plan profesional, anul 2017 a fost unul intens și febril, în care Partidul Politic „Partidul Nostru” a menținut un ritm accelerat și a fost rezistent la toate provocările și greutățile cu care s-a confruntat”, a spus Elena Grițco.

De asemenea, politiciana ne-a spus care au fost ratările și succesele anului.

„Anul 2017 a fost un an important pentru noi. La începutul anului, pe 14 martie, Partidul Politic „Partidul Nostru” a semnat un acord de colaborare cu Partidul Liberal Democrat din Rusia (PLDR), condus de Vladimir Jirinovski.

Totodată, în 2017, Partidul Nostru a petrecut cu succes al V-lea Congres al „Partidului Nostru” în cadru căruia au fost adoptate un șir de decizii importante, și nu în ultimul rând au fost aleși doi vice-președinți ai formațiunii, colegul nostru Dumitru Ciubașenco și eu.

De asemenea, tot în 2017 delegația „Partidului Nostru” a informat Consiliul Europei despre represiunile politice și toți deținuții politici din Moldova. Reprezentanţii delegației au avut un şir de întrevederi cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, funcţionari ai Consiliului Europei, precum şi Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale ale Europei. Drept urmare, persecutarea politică și hărțuirea penală a primarilor și consilierilor „Partidului Nostru” a fost soldată cu reacții severe din partea Consiliului Europei.

Pe lângă faptul că pe parcursul anului 2017 s-au remarcat multe evenimente pozitive pentru „Partidul Nostru”, recunoaștem că a fost un an și cu lovituri. Au fost intentate dosare penale noi împotriva liderului formațiunii, Renato Usatîi, împotriva primarilor și consilierilor „Partidului Nostru”. Tot anul acesta a fost reținut primarul or. Basarabeasca, Valentin Cimpoieș. Anul 2017 a fost un an al represiunilor politice. A fost un an de luptă!”, a precizat ea.

Vicepreședinta PN crede că anul 2018 va fi unul intens.

„La începutul anului viitor în toate raioanele țării, organizațiile noastre teritoriale vor organiza desfășurarea conferințe teritoriale de dare de seamă și de realegere a organelor de conducere și control de partid.

De asemenea, una dintre principalele direcții ale partidului este susținerea referendumului legislativ privind anularea sistemului mixt, inițiat de societatea civilă.

În sens global, noi rămânem fideli vectorului inițial – demontarea guvernării oligarhice și corupte. Prioritatea partidului pentru 2018 este creșterea numărului de membri, creșterea nivelului lor de pregătire – organizăm diferite traininguri și seminare de instruire. Concomitent, lucrăm activ în teritoriu, comunicăm cu cetățenii”, a punctat ea.

De asemenea, ea a venit cu un mesaj de felicitare pentru toți cetățenii R. Moldova.

„Ultimele zile ale anului sunt gata să treacă prin clepsidra timpului!

Anul 2018 este aproape să-şi deschidă primele file albe, încă necunoscute.

Vă doresc ca toate visele pe care le făuriţi în aceste zile magice să se împlinească şi drumul străbătut pentru realizarea lor să vă aducă bucurie în inimi, iar în case fericire şi belşug. La mulţi ani!”, a spus în adresarea sa, Elena Grițco.

Cristina Parfeni

Republicat din 30 decembrie 2017.

Inapoi la arhiva noutaților