[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vicepreședintele Parlamentului, la sesiunea de toamnă a APCE: „În pofida resurselor noastre modeste, întărim reziliența instituțiilor statului”
13 Octombrie

„În pofida resurselor noastre modeste, întărim reziliența instituțiilor statului și ne asigurăm ca Moldova să contribuie cu partea sa la sprijinirea Ucrainei”. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi în cadrul sesiunii de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi a susținut un discurs în cadrul dezbaterii la subiectul „Rolul Consiliului Europei în prevenirea conflictelor, restabilirea credibilității instituțiilor internaționale și promovarea păcii globale”. În context, vicepreședintele legislativului a reiterat că Ucraina are nevoie de sprijin. „Trebuie să sprijinim Ucraina până în momentul victoriei, deoarece doar victoria Ucrainei ne poate asigura o pace adevărată, durabilă în regiunea noastră. Vă îndemn, așadar, să oferiți sprijin Ucrainei, democrației, statului de drept nu atât timp cât va fi necesar, dar până în clipa victoriei Ucrainei”, a adăugat Mihail Popșoi.

De asemenea, vicepreședintele Parlamentului a menționat că percepția Republicii Moldova față de Federația Rusă s-a schimbat. „Este bine că am ajuns în acest punct în care nu mai există scuze, în care le este clar tuturor în ce situație grea s-a aflat această regiune decenii la rând. Trebuie să recunosc faptul că noi, cei din Moldova, la fel, am pierdut mult timp și abia acum am ajuns la această înțelepciune colectivă de a identifica Rusia lui Putin ca principala amenințare la securitatea națională a țării noastre în cadrul Strategiei de Securitate Națională, care este discutată actualmente în Moldova”, a declarat Mihail Popșoi.

În perioada 9 – 13 octombrie, o delegație a Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de toamnă a APCE. Din componența acesteia fac parte șeful delegației naționale la APCE, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Ion Groza, vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi, vicepreședinta Comisiei drepturile omului și relații interetnice, Natalia Davidovici, și secretarul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Constantin Starîş.

Inapoi la arhiva noutaților