[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vicepremierul Mihai Popșoi, în discuție cu Ian Borg, președinte în exercițiu al OSCE: Am reiterat angajamentul pentru o soluție pașnică în soluționarea conflictului transnistrean
12 Aprilie

 Vicepremierul Mihai Popșoi l-a găzduit la Ministerul Afacerilor Externe pe Ian Borg, ministrul afacerilor externe, europene și comerțului din Malta, care se află în vizită de lucru în țara noastră în calitate de președinte în exercițiu al OSCE.

Cei doi miniștri au discutat despre situația regională, progresele în soluționarea conflictului transnistrean, angajamentul Republicii Moldova față de integrarea europeană și eforturile de reintegrare a țării. Oficialii au subliniat faptul că cetățenii noștri de pe ambele maluri ale Nistrului se bucură de avantajele apropierii de UE.

Oficialii, de asemenea, au abordat cooperarea bilaterală și consecințele războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv provocările pentru funcționarea OSCE și securitatea europeană.

„Am reiterat angajamentul Chișinăului pentru o soluție pașnică în soluționarea conflictului transnistrean, respectând suveranitatea și integritatea teritorială a Moldovei. Am cerut președinției OSCE să se implice mai activ inclusiv în protejarea drepturilor omului în regiunea transnistreană a țării noastre”, a spus oficialul moldovean.

Inapoi la arhiva noutaților