[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vicepremierul Lesnic, la discuții cu șeful Misiunii OSCE în RM
28 Septembrie

Viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic a avut astăzi o nouă întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, continuând discuția asupra subiectelor abordate săptămâna trecută, informează CURENTUL.

„Astfel, Cristina Lesnic a transmis o listă a cazurilor individuale de încălcare a drepturilor omului în regiunea transnistreană, care constituie motive de îngrijorare pentru autoritățile constituționale. Deteriorarea dimensiunii drepturilor omului pe durata pandemiei de COVID-19 a primit o atenție aparte în cadrul discuțiilor, fiind menționat că această dimensiune necesită o abordare comprehensivă, eficientă și un remediu efectiv. Totodată, oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la situația dialogului pe diferendul transnistrean, au discutat o serie de viziuni cu privire la realizarea subiectelor din Pachetul Berlin Plus, comunicarea cu actorii din formatul 5+2”, se spune într-un comunicat de presă.

Un alt subiect al discuțiilor a vizat securitatea procesului electoral și a cetățenilor în perioada imediat următoare. „La fel, Misiunea OSCE a fost informată că Grupul de lucru pe domeniul transportului urmează să se întrunească în ședință la data de 30 septembrie 2020, în regim online”, se mai spun în comunicat.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților