[ X ]
[ X ]
[ X ]
Viceministrul Usatîi dezvăluie ce întreprinde pentru ca R. Moldova să nu achite 6,58 milioane euro unei companii de construcții
29 Iulie

Vice-ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatolie Usatîi, în cadrul unui interviu acordat pentru CURENTUL, a menționat că în urma procesului de adjudecare a compensațiilor a unei companii de construcții pentru rezilierea unor contracte pe drumuri, se va face tot posibilul ca R. Moldova să nu achite compensațiile cerute.

Vice-ministrul a menționat că compania a cerut despăgubiri de 6,58 mln de euro.

„Este cazul companiei PA&CO International, care în 2016 a inițiat un litigiu la Comisia de Adjudecare a Disputelor de la Londra, pe motiv că ar fi avut impedimente din partea beneficiarului de ordin tehnic în derularea contractului. Studiind materialele, am depistat că, din motive absolut neclare, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor nu și-au prezentat la acel moment poziția pe acest caz. Respectiv, CAD a stabilit despăgubiri în favoarea companiei de 6,58 mln de euro, bazându-se doar pe punctul de vedere al antreprenorului. Decizia însă nu este una definitivă, fiind emisă de o instanță intermediară.

Acum, ne ocupăm la modul cel mai serios de acest proces. A fost arătată poziția noastră ca beneficiar și vom face tot posibilul ca țara să nu fie impusă să achite acești bani”, a spus vice-ministrul.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților