[ X ]
[ X ]
[ X ]
Viceministrul Iurie Ușurelu a participat la cea de-a IV-a sesiune a Comisiei mixte interguvernamentale moldo-austriece
28 Iunie

La 27 iunie 2017, delegația Republicii Moldova condusă de vice-ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Iurie Uşurelu a participat la cea de-a IV-a sesiune a Comisiei mixte interguvernamentale moldo-austriece de cooperare economică, comercială, științifică și tehnică, la Viena, Austria, transmite CURENTUL.

Din delegația Republicii Moldova fac parte reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerului Economiei, Agenției pentru Protecția Consumatorului, Agenției pentru Inovare și Transfer Tehnologic, precum și reprezentanți ai Ambasadei Republicii Moldova în Austria.

În cadrul Comisiei au fost puse în discuție mai multe subiecte privind relațiile bilaterale în domeniul cooperării economice, comerciale, științifice, tehnice ș.a. dintre Republica Moldova și Austria și dezvoltarea și aprofundarea lor în continuare. Au fost abordate următoarele domenii: agricultură și dezvoltare rurală, sectorul  economic, protecția consumatorului și standardizarea, cooperarea financiară, mediu și tehnologii de mediu, dezvoltare regională și construcții, turism și dezvoltarea infrastructurii, mediul de afaceri, precum și avansarea relațiilor multilaterale dintre Republica Moldova, Uniunea Europeană și Organizația pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

La finalul şedinţei plenare a fost semnat protocolul sesiunii a IV-a a Comisiei mixte interguvernamentale moldo-austriece şi s-a stabilit data și locul desfășurării următoarei (a cincea) reuniuni.

De asemenea, vice-ministrul Iurie Uşurelu a avut întrevederi bilaterale cu Franz WESSIG, copreședintele Comisiei mixte interguvernamentale moldo-austriece de cooperare economică bilaterală externă, Director General pentru Relații Economice Externe din cadrul Ministerului Federal al Științei, Cercetării și Economiei şi cu Maximilian HENNIG, Directorul General pentru Coordonare cu UE, Ministerul Federal al Agriculturii, Silviculturii, Mediului și Gospodăririi Apelor al Austriei.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților