[ X ]
[ X ]
Viceministrul apărării al Ucrainei, în vizită la ministerul Apărării
12 Februarie

O delegaţie a ministerului ucrainean al Apărării, condusă de viceministrul Igor Pavlovski, efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 11-12 februarie curent, transmite CURENTUL.

La Chişinău, delegaţia ucraineană a avut întrevederi cu oficiali ai ministerului Apărării – Secretarul General de Stat, Radu Burduja, Secretarul de Stat, Vladimir Iliev, şi comandantul Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, în cadrul cărora au fost abordate subiecte de interes comun, printre care stadiul actual al cooperării bilaterale pe segment militar.

De asemenea, părţile au discutat despre situația din regiunea transnistreană, problemele de securitate cu care se confruntă Europa de Est, precum şi reforma în domeniul apărării din cele două ţări, cu accent pe profesionalizarea armatei, instruirea efectivului de militari şi participarea împreună la exerciţii bilaterale şi multinaţionale.

Oficialii au convenit asupra intensificării colaborării dintre instituţiile de apărare ale Republicii Moldova şi Ucrainei, prin programe şi proiecte comune, inclusiv în domeniul industriei de apărare, care să contribuie la modernizarea ambelor armate.

Agenda delegaţiei ucrainene a cuprins vizitarea unor unităţi militare ale Armatei Naţionale din garnizoana Chişinău, pentru a se documenta cu specificul activităţii acestora.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților