[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Viața în carantină”: Consilier municipal: „Consider acest proces de studii on-line nereușit, în orice caz la noi”
7 Mai

Pentru Corneliu Pântea, consilierul Partidului Unității Naționale (PUN) în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) activitatea nu s-a oprit din cauza pandemiei. Despre aceasta consilierul a vorbit în cadrul proiectului lansat de CURENTUL – „Viața în carantină”.

„Este adevărat că mai multe ședințe sunt de la distanță. Dar, sunt destul de des și la Primărie. Încerc să monitorizez cum se cheltuie banii publici pe timp de pandemie. Vin cu propuneri, cum să ne organizăm mai eficient pe timp criză. Încerc să înțeleg ce priorități vom avea după ce se încheie starea de urgență”, spune Corneliu Pântea.

Ceea ce-l întristează cel mai mult este că nu se va reuși implementarea proiectelor propuse pentru acest an.

„Și în condiții normale, aceste proiecte necesitau să identific surse de finanțare, iar în situația dată, ele practic devin irealizabile și posibil neprioritare în acest an. Dar vedem cu ce ieșim din pandemie. Intenționam să aduc niște finanțări din România pentru anumite proiecte. Dar, deja, chiar nu știu cum va fi…”, afirmă consilierul.

Corneliu Pântea ne-a spus că nu a stat atât de mult acasă și a înțeles cât e de dificil să fii profesor.

„Nu știu dacă am stat vre-o dată atăta timp acasă, cu toate că mă consider un familist exemplar. Am înțeles, cât e de grea munca profesorilor noștri. Practic să fac temele cu copiii, dar să stau câte 3-4 ore pe zi deasupra manualelor, e culmea. Consider acest proces de studii on-line nereușit, în orice caz la noi”, punctează consilierul.

Cel mai mult consilierului îi lipsește sala de sport, înnotul și fotbalul.

„În mod obișnuit merg la sala de sport, înnot, joc fotbal. Recunosc, că asta îmi lipsește. În schimb, acum, cu toată familia facem cercuri în jurul blocului în care locuim, de 2 ori pe zi. Astfel menținându-ne în formă și formând spiritul de echipă. Din 12.03.20 nu am fumat nici o țigară ”, spune Corneliu Pântea.

Primul lucru care îl va face după ce se va termina pandemia va fi să ducă copiii de acasă la școală și la grădiniță non-stop pentru o perioadă de timp.

Din activitățile de recreere, Corneliu Pântea spune că un nou hobby nu a început.

„Parcă ai o sumedenie de timp, dar oricum nu le reușești pe toate”.

Consilierul mai spune că nu știe cum se va schimba viața după pandemie, dar ea cu siguranță nu va fi așa cum înainte, cel puțin o perioadă.

„Să sperăm că asta se va termina în vară și în toamnă nu se va mai repeta iar. Psihologic e greu”, a mai spus Corneliu Pântea.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților