[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Viața în carantină”: Consilier municipal: „Am devenit mai sensibil”
11 Mai

Pentru consilierul municipal al fracțiunii Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Grigore Bejenaru, viața în carantină nu s-a schimbat deloc. Despre aceasta consilierul a vorbit în cadrul proiectului lansat de CURENTUL – „Viața în carantină”.

„Viața a rămas așa cum și a fost, dar probabil era timpul ca anumite elemente din conținutul ei să se reactualizeze. În acest context și anumite elemente din viața mea s-au așezat la locul lor. Poate COVID-19 m-a făcut ca să mă gândesc mai mult la oamenii din păturile social vulnerabile, să prețuiesc mai mult acei Eroi care sunt pe prima linie în luptă”, spune Grigore Bejenaru.

Consilierul spune că și-a dezvoltat un hobby – cel de a ajuta cât de puțin în orice domeniu.

„Consider prin responsabilitatea luată, acceptând să fiu Consilier Municipal, în linii generale am încercat să nu am alt hobby decât interesele oamenilor, dar în perioada de pandemie asta s-a triplat și mereu mă gândeam cum și cu ce pot ajuta societatea în care trăiesc ca să treacă mai ușor prin dilema creată de natură. Nu pot nici să-mi imaginez un hobby atât timp cât lumea e așa stresată și societatea atât de anevoioasă. Dar am dezvoltat un hobby de a ajuta oricât de puțin în orice domeniu în care apărea o problemă”, spune Grigore Bejenaru.

Grigore Bejenaru spune că a găsit în sine, în această perioadă, o mare doză de sensibilitate și emoții.

„Cel mai mare talent care am sesizat în perioada aceasta în pofida faptului că sunt bărbat și mereu învățasem că bărbatul e dur ca e cu mai “puține emoții”, în această perioadă am găsit în mine o mare doză a sensibilității mele și a emoțiilor când era vorba de problemele oamenilor. Poate niciodată nu am simțit atâtea dureri și atâtea apropieri față de ceilalți. Am descoperit copilul din mine, dragostea față de ceilalți și puterea mea de a depăși stări emoționale provocate de această pandemie”, a mai spus consilierul.

Totodată, Grigore Bejenaru spune că munca în acest context este împărțită în două.

„O mare parte pot să lucrez de la distanță, de obicei ușor putem folosi spațiul online, altă parte a meseriei mele care tot poate fi realizată în sistemul online e vorba de culegerea informațiilor legate de munca de Consilier prin diferite surse online ale mass-media și pe calea aceasta doresc să mulțumesc tuturor colegilor care în această perioadă au fost la datorie și riscând cu propria sănătate ne informează despre tot ceea ce se petrece în diferite locuri. Dar cea mai grea fază era unde a trebuit personal să mă documentez legat de anumite informații și fapte de intervenție pentru municipalitate, fiind nevoit să ies din casă echipat după cum recomandau specialiștii cu mănuși, mască și dezinfectantul în buzunar. Mulțumim Domnului că până aici am putut sa trec cu bine”, a mai spus consilierul.

De asemenea, el spune că nu a pierdut nimic în această perioadă.

„Din cauza COVID-19, am pierdut concetățenii noștri care puteau să fie și astăzi în viață, dar din păcate nu mai sunt…. În rest alt ceva nu am pierdut nimic, pentru că nici nu aveam ce să pierd business nu am, unica ce s-a pierdut a fost ceea ce am menționat mai sus. Atât timp cât sunt sănătos, nu consider că am pierdut ceva”, a mai spus Bejenaru.

În carantină consilierul a făcut o listă lungă de lucruri pe care va trebui să le facă după ce se va termina carantina.

„În timpul carantinei am făcut o lista lungă de lucruri care aș dori să le fac, dar în primul rând mă voi ocupa de analiza diferitelor probleme care au adus suferință diferitelor pături sociale în municipiu și căutarea soluțiilor pentru rezolvarea lor în diferite sfere ale vieții socio-econimice ale municipalității”.

Grigore Bejenaru spune că după pandemie, viața va rămâne viață.

„Anumite elemente din diferite sfere economice, financiare, prioritățile naționale cele locale, modul de gândire, relațiile interpersonale, stări psihoafective vor avea mai multe modificări. Mai multe meserii vor pune accentul pe spațiul online, sper că oamenii vor ocoli salariile în plic și lumea va începe a se legaliza cât mai mult, credința va căpăta un rol mai important”, a spus Grigore Bejenaru.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților