[ X ]
[ X ]
[ X ]
Viață de artist în pandemie! Aura: Trăim toţi acum din rezerve. Foarte mulţi colegi de-ai mei au credite, apartamente în ipotecă…
27 Iulie

Interpreta Aura, ca şi mulți alți oameni de artă, de jumătate de an nu are nici o activitate şi niciun eveniment, astfel că trăiește din rezervele financiare, informează CURENTUL.

„Neinteresant, plictisitor, depresiv. De jumătate de an stăm acasă, nu avem nici o activitate, absolut deloc. Deci, unicul lucru pe care-l facem – comunicăm cu cei dragi, ieşim la plimbări, ne vedem cu prietenii, asta e, dar cât poţi? Jumătate de an e foarte greu – psihologic, aş spune, şi material e greu, fiindcă acum toţi trăim din rezerve, pe care le avem din perioada de toamnă. Fiindcă perioada de toamnă este de fapt e cea mai productivă pentru un interpret, muzician, atunci se petrec cele mai multe spectacole, petreceri. Trăim toţi acum din rezerve şi cea mai mare problemă, probabil psihologic, din motiv că nu ştii când se termină tot asta şi nu am ştiut că anume noi oamenii de artă – interpreţii, muzicienii, actorii, includem pe toţi, suntem, de fapt cel mai mare pericol în răspândirea COVID-ului. Cam aşa iese, nu ştiu de ce s-au gândit că noi, oamenii de artă, în special interpreţii, este egal cu petreceri de nunţi sau cumătrii. Probabil, guvernanţii noştri au uitat că noi mai aveam şi concerte, evoluări în aer liber, hramuri. Din rezerve trăiesc interpreţii” – spune Aura, pentru „Galben” de pe Youtube.

„Îmi pare rău că în această perioadă de vară, noi am fi putut activa în aer liber, să folosim acest timp frumos, cu păstrarea tuturor restricţiilor. Nu este atât de complicat” – a mai adăugat ea.

De asemenea, interpreta, în emisiunea – „Galben”, a dezvăluit că, colegii de breaslă în această perioadă se confruntă cu mari greutăţi. „Foarte mulţi colegi de-ai mei sunt într-o situaţie foarte proastă. Foarte mulţi au credite, şi-au luat apartamente în ipotecă, şi-au luat maşină în leasing, au apucat reparaţia şi stau cu reparaţia nefinisată. Mai multe situaţii foarte complicate şi în special este complicat celor unde cuplurile sunt ambii muzicieni, sursa nu este de nicăieri acum. Bine, mulţi dintre colegii mei sunt şi angajaţi undeva în câmpul muncii, poate profesor de muzică, poate într-o orchestră” – a dezvăluit Aura.

Cristina Tomac

Inapoi la arhiva noutaților