[ X ]
[ X ]
[ X ]
Veta Ghimpu – Munteanu a lansat cartea și CD-ul „Melancolia dorului etern”, antologie dedicată compozitorului Petre Teodorovici
9 Octombrie

În incinta Bibliotecii „Onisifor Ghibu” s-a desfășurat, ieri, lansarea cărții și CD-ului „Melancolia dorului etern”, care reprezintă o antologie dedicată compozitorului Petre Teodorovici, transmite CURENTUL.

Prin intermediul acestui volum, autoarea Veta Ghimpu-Munteanu a încercat să transpună viața și activitatea compozitorului, adunând toate materialele ce s-au scris despre el pe parcursul timpului.

„Acest eveniment este absolut deosebit în cultura și arta noastră, dar și în plan istoric. Colega de la Teleradio Moldova, Veta Ghimpu-Munteanu, artista îndrăgită, face un act de dreptate lui Petre Teodorovici, care știm prea bine că a fost un mare compozitor, un artist cu personalitate. El a interpretat cântece, a fost patriot în fapte concrete și s-a dedicat în totalitate fratelui, de aceea el a rămas în umbră”, a menționat jurnalista Luminița Dumbrăveanu în cadrul festivității.

Volumul „Melancolia dorului etern” cuprinde toate materialele jurnalistice publicate în presă, în formă cronologică, și descifrări ale unor emisiuni radio și TV. Un compartiment este dedicat amintirilor despre Petre ale colegilor, prietenilor, rudelor. O valoare deosibită constituie albumul fotografic, fiind considerat ca un arbore genealogic al familiilor Teodorovici și Aldea.

„Cartea dată este o datorie morală pentru mine, deoarece Petre Teodorovici a fost un bun prieten al regretatului meu soț Ion Ghimpu. Am avut ocazia să-l cunosc personal din mai multe aspecte, atât ca artist, cât și ca om. Mai mult, el a fost unul dintre puținii artiști de la care aveai ce învăța, promovând o poziție civică pronunțată”, a mărturisit Veta Ghimpu-Munteanu.

În carte se mai conține și un CD cu 70 de piese semnate de către Petre Teodorovici. Autoarea a relatat că numărul cântecelor este unul semnificativ, întrucât pe 18 mai al anului curent, compozitorul ar fi împlinit 70 de ani.

Doina Buruiană, stagiar

Inapoi la arhiva noutaților