[ X ]
[ X ]
[ X ]
Veronica Sirețeanu, la întrevederea cu EBA: Ministerul Finanțelor este deschis pentru un dialog lucrativ cu mediul de afaceri
20 Aprilie

Ministra Finanțelor Veronica Sirețeanu s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Businessului European (EBA) în Moldova. La întâlnire a participat și directorul Serviciului Fiscal de Stat, Petru Rotaru.

Sirețeanu și Rotaru au prezentat prioritățile ce țin de politica fiscală și acțiunile pe care se vor focusa Ministerul Finanțelor și Serviciul Fiscal de Stat în perioada imediat urmatoare.

Reprezentanții EBA au venit cu propuneri de îmbunătățire a unor aspecte importante în activitatea companiilor, referindu-se la:

– necesitatea revizuirii Ordinului SFS nr. 320/2019 cu privire la efectuarea controlului de către Serviciul Fiscal de Stat;

– deducerea cheltuielilor, prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 693/2018 și Hotărârea Guvernului nr. 10/2012;

– republicarea Codului fiscal;

– optimizarea rapoartelor fiscale;

– digitalizarea proceselor fiscale și a procedurii de calculare a taxelor locale;

– excluderea taxelor ecologice în cazul implementării REP (Responsabilitatea Extinsă a Producătorului) de către entitate.

Cu această ocazie, ministra Sirețeanu a menționat că Ministerul este deschis pentru un dialog lucrativ cu mediul de afaceri care să contribuie la creșterea transparenței, predictibilității și stabilității businessului, și implementarea politicilor favorabile de dezvoltare a economiei și a mediului de afaceri.

Discuțiile pe marginea proiectului politicii fiscale și vamale pentru anul 2024 au fost lansate de Minister la începutul lunii martie anul curent. Se intenționează aprobarea acestui document până la 1 iulie 2023.

Inapoi la arhiva noutaților