[ X ]
[ X ]
[ X ]
Veronica Sirețeanu a participat la primul Forum Național de Educație Financiară, organizat de BNM
22 Martie

Ministra Finanțelor Veronica Sirețeanu a participat la panelul II de discuții „Rolul autorităților în procesul de educație financiară din Republica Moldova” din cadrul Forumului Național de Educație Financiară, organizat de Banca Națională a Moldovei.

Ministra a menționat că educația financiară este un deziderat al Ministerului Finanțelor.

„Educarea financiară este un domeniu cu care mă ocup încă de pe băncile universității, atunci când am înțeles cât de important este să combini cunoștințele academice cu cele practice și să vorbești cu copiii, cu tinerii, cu antreprenorii, în limbajul care îl pot înțelege. Orice instituție din domeniul financiar sau care are tangență cu acest domeniu, trebuie să-și facă o prioritate din activități de educație financiară. Atunci când apare o informație legată de activitatea instituției, este foarte important să fie înțeleasă corect, atât de cei care urmează să o implementeze, cât și de publicul larg, iar aceasta nu se poate întâmpla dacă instituția nu prioritizează componenta de educație financiară”, a spus ministra Finanțelor.

Participanții la Forum au discutat și despre rolul societății civile în procesul de educație financiară, precum și despre practicile internaționale în acest domeniu. Totodată, reuniunea a dat startul elaborării Strategiei Naționale de Educație Financiară.

Evenimentul a reunit experți economici, reprezentanți ai comunităților bancare și parteneri de dezvoltare ai Republicii Moldova și s-a desfășurat în cadrul Săptămânii Internaționale de Educație Financiară.

Inapoi la arhiva noutaților