Adunarea Generală a „Apă Canal Chișinău” a acceptat cererea de demisie a Directorului General, veronica Herța. Anunțul a fost făcut o rețea de socializare, transmite CURENTUL.
Veronica Herța a scris că niciodată nu s-a ținut de funcții și și-a dăruit toată puterea pentru a asigura o dezvoltare durabilă pentru consumatori și angajații „Apă Canal”.
„Public anunţ, că astăzi de către Adunarea Generală a fost acceptată Cererea de demisie din poziţia de Director General. Eu nu m-am ținut niciodată de funcții. Demnitatea mea este mai presus. Nici in concediu de boala artificial, cum fac alții, nu am de gând să mă duc. Mă dau la o parte… Mă bucur că am reuşit să readuc la viaţă întreprinderea şi Proiectul, mă bucur că am reuşit să facem o echipă, mă bucur că am reuşit să lansăm mai multe proiecte pentru asigurarea unui serviciu mai calitativ consumatorilor, mă bucur că am readus speranţa în ochii angajaţilor. Sunt cu conştiinţa curată că în toată activitatea mea din cadrul Primăriei mun. Chişinău şi din poziţia Director General la Apă Canal, mi-am dăruit toată puterea şi priceperea pentru a asigura o dezvoltare durabilă în interesul consumatorilor dar şi angajaţilor”, a scris Veronica Herța.
De asemenea, ea a menționat că, atunci când a venit în calitate de director general la Apă Canal, întreprinderea era în prag de faliment, iar în 2017 s-a reușit evitarea falimentului. „În septembrie 2016, când am venit la Apă Canal Chişinău în calitate de Director General, întreprinderea era practic în prag de faliment: datoriile faţă de furnizori, care au livrat echipamente în cadrul Proiectului, se ridicau la peste 2 mln. euro, iar primul document care mi-a fost pus pe masă a fost Ordonanţa Instanţei privind încasarea a 16,2 mln. lei. Anul 2017 pentru S.A. „Apă Canal Chişinău” a fost anul în care s-a reuşit evitarea falimentului şi deblocarea Programului de Investiţii finanţat de BERD, BEI şi Facilitatea de Investiţii pentru Vecinătate UE! În 2017 întreprinderea a înregistrat profit în valoare totală de circa 9,5 mil. lei, comparativ cu 81 mil. lei. pierderi în 2016. Mulțumiri Partenerilor de dezvoltare, Consiliului de Administrare şi nu in ultimul rând angajaților Apă Canal Chişinău. Este rezultatul muncii fiecărui în parte, pornind de la lăcătuş, sudor, şofer, controlor, inginer, contabil şi terminând cu echipa managerială! Deoarece oamenii care lucrează la Apă Canal sunt profesionişti şi dedicaţi muncii! Important este ca toate proiectele inițiate să continue”, a mai scris Veronica Herța.
Cristina Parfeni