[ X ]
[ X ]
[ X ]
Veronica Dragalin: începând cu 1 aprilie, Procuratura Anticorupție a rămas total descoperită cu privire la asigurarea operativă pe dosarele de competența
2 Aprilie

Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție (PA), care de mai multă vreme vorbește despre necesitatea unui sediu nou – mai mare pentru instituție, astăzi afirmă că acesta e cel mai mare impediment pentru ca angajații să-și poată desfășura activitatea eficient, informează CURENTUL. 

„Conform modificărilor legislative, începând cu 1 aprilie 2024, Procuratura Anticorupție a rămas total descoperită cu privire la asigurarea operativă pe dosarele de competența Procuraturii Anticorupție. Adică, pentru infracțiuni de corupție la cel mai înalt nivel (comise de subiecți speciali cum ar fi miniștri, deputați, judecători, procurori), instituția noastră nu are resursele umane și materiale să asigure urmărirea vizuală, interceptări, transmiterea banilor sub control și alte măsuri speciale de investigație.

Impedimentul principal la acest moment este lipsa de suficient spațiu pentru angajații Procuraturii Anticorupție, cei aproximativ 100 de persoane (ofițeri, specialiști, contabili, funcționari publici care asigură administrația unei instituției) care urmează să fie transferate sau angajate. La moment, aproximativ 100 persoane ocupă 950 m2 în clădirea CNA. Este imposibil să ajungem la 198 angajați prevăzut de lege fără spațiu adițional”, a scris ea pe Facebook.

Veronica Dragalin a mai spus că, „dacă conducătorii instituțiilor de stat vor refuza să permită folosirea spațiilor publice în interesul public (în loc să rămână clădiri goale dar în gestiunea lor de principiu), degrabă nu vom avea nici studenți, nici profesori, nici academicieni în țara noastră ca rezultat al corupției”. „Fără fortificarea urgentă a instituției responsabilă de combaterea corupției la nivel înalt transmitem un mesaj greșit că lupta cu corupția, justiția și statul de drept nu este o prioritate pentru țara noastră. Cetățenii noștri merită mai mult”, a conchis șefa PA.

Inapoi la arhiva noutaților