[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Vernisaj AI Studio” – la Chișinău. Vitalie Burcovschi, reprezentant al diasporei, prezintă lucrările sale publicului larg! 
17 Iunie

Vitalie Burcovschi, reprezentant al diasporei moldovenești din Statele Unite ale Americii, își va prezenta, la Chișinău, lucrările sale de artă create cu AI și inspirate de artiști suprarealisti – în cadrul evenimentului „Vernisaj AI Studio”. 

„DHub, în parteneriat cu Artcor și cu susținerea Proiectului Tehnologiilor Viitorului finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie dar şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie are deosebita plăcere de a vă invita la evenimentul Vernisaj AI Studio ce va avea loc pe data de 20 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00.

Programul evenimentului:

16:00 – 18:00: Lecție publică AI Studio
18:00 – 20:00: Vernisaj Vitalie Burcovschi, reprezentant al diasporei din SUA

Ne propunem să intensificăm cunoștințele în inovare și dezvoltare, oferind o platformă pentru transferul de expertiză, schimbul de idei și stabilirea de conexiuni valoroase. De asemenea, vom discuta provocările actuale și modalitățile prin care tehnologia poate îmbunătăți calitatea vieții.

Programul va include o seară de expoziții și deschiderea unei expoziții, alături de alte activități menite să îmbogățească experiența participanților”- se spune în anunțul evenimentului ce urmează să aibă loc la 20 iunie curent, la ARTCOR. 

Notă: Născut în satul Rădulenii Vechi, în nordul Moldovei, Vitalie Burcovschi a fost mereu atras de artele creative. După absolvirea școlilor locale, a urmat un program de studii de 5 ani la Universitatea Alecu Russo din Bălți, unde și-a perfecționat abilitățile în regie și actorie. În această perioadă, a jucat în numeroase producții la Teatrul Național Vasile Alecsandri, colaborând cu regizori renumiți precum Gheorghe Urschi, Mihail Volontir și Dumitru Griciuc. Prima vizită în SUA a avut loc în 2009, pe o viză de student, și a fost imediat fascinat de oportunitățile pe care le-a descoperit. Întors în 2011, a început să lucreze în diverse domenii care i-au permis să își dezvolte abilitățile în dezvoltare web și servicii IT pentru afaceri mici și mijlocii. În această perioadă, a descoperit o pasiune pentru comerțul electronic, care l-a condus către fascinanta lume a Inteligenței Artificiale (AI). În 2022, Vitalie a fost selectat pentru a participa la un proiect de cercetare beta pentru Open AI, unde a învățat rapid să folosească Dalle-2, un instrument de generare a artei. Cu ajutorul acestei tehnologii inovatoare, a creat un portofoliu impresionant de lucrări unice, inspirate de artiști suprarealisti precum Salvador Dali, Max Ernst și René Magritte. Arta sa reflectă perfect personalitatea sa complexă, combinând creativitatea cu tehnologia într-un mod unic și inspirator. Deși lucrează cu normă întreagă ca inginer de vânzări la o companie de software pentru comerț electronic, Burcovschi își găsește timp să-și urmeze pasiunea pentru artă. În timpul liber, continuă să creeze lucrări de artă generate de AI, care ne provoacă percepțiile asupra realității și ne invită într-o lume plină de imaginație și mirare.

Lucrările lui Vitalie Burcovschi pot fi admirate accesând contul său de Instagram Surrealistly sau site-ul său www.surrealistly.com.

Inapoi la arhiva noutaților