[ X ]
[ X ]
[ X ]
Verificări inopinate în mai multe instituții din Capitală privind controlul tutunului. Au fost întocmite 20 procese verbale
10 Octombrie

Reprezentanţii Centrului de Sănătate Publică a mun. Chişinău şi ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au efectuat verificări inopinate la obiectivele de alimentaţie publică, instituţii medico-sanitare publice, instituţii de învăţământ superior şi instituţii prestatoare de servicii din capitală, transmite CURENTUL.

Acţiunea a fost iniţiată în baza Planului comun cu privire la organizarea și desfășurarea activității de prevenire și contracarare a încălcărilor din domeniul legislației antifumat, scopul căreia constă în verificarea respectării Legii privind controlul tutunului şi responsabilizarea agenţilor economici și a populației, cu alinierea acestora la actul normativ în vigoare.

În cadrul activităților planificate, au fost supuse verificării 20 de obiective, urmare a cărui fapt au fost întocmite 8 procese-verbale cu privire la contravenţie. Abaterile constatate rezidă în lipsa semnului unic de interzicere a fumatului, lipsa informării şi a instruirii angajaţilor privind interzicerea fumatului în sediu și pe teritoriul aferent al instituției, admiterea fumatului în spaţii închise şi semiînchise, inclusiv prezenţa aparatelor cu produse conexe (narghilea).

Totodată,  au fost repartizate materiale informative privind efectele nocive ale tabagismului asupra organismului uman, cu recomandări de a renunţa la fumat pentru binele sănătăţii personale şi a celor din jur.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților