[ X ]
[ X ]
[ X ]
Verdict mai aspru în dosarul tentativei de corupere a deputaţilor
11 Aprilie

Datorită procurorilor, cele două persoane învinuite de tentativa de a mitui un deputat şi-au primit recent pedepse mai aspre pronunţate de Curtea de Apel Chişinău, transmite CURENTUL.

Astfel, unul din inculpaţi pe lângă privaţiune de libertate sub formă de închisoare pentru un termen de 11 ani a primit şi o amendă de 80 mii de lei. În cazul altui inculpat, instanţa de apel a decis aplicarea unei pedepse definitive de 8 ani închisoare cu amendă de 140 mii de lei.

Amintim că, pe 7 martie 2014, Procurorii Anticorupţie au reţinut două persoane, în timp ce transmiteau 250 de mii de dolari unui intermediar. Banii urmau să ajungă la un deputat, pentru a-l determina să părăsească coaliţia de guvernare.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au găsit o jumătate de milion de euro în una din băncile comerciale din capitală, într-un safeu închiriat de unul dintre învinuiţi. Din probele acumulate în cadrul urmăririi penale, rezultă că şi suma de 500 mii euro era predestinată pentru pregătirea coruperii altor doi deputaţi din Parlament.

În iulie 2016, unul dintre învinuiţi a fost condamnat la 11 ani şi patru luni de închisoare, cu aplicarea unei amenzi de 160 de mii de lei, iar învinuitei i-a fost aplicată o pedeapsă non – privativă de libertate.

Unul dintre inculpaţi a declarat în şedinţa de judecată din 10 aprilie curent că, cetățeanul Platon Veaceslav este organizatorul care intenţiona să corupă deputatul, ca acesta să părăsească coaliţia de guvernare.

Procurorii au contestat sentinţa, drept urmare inculpatului i s-a numit o pedeapsă complementară sub formă de amendă în sumă de 80 mii lei, iar inculpata a fost condamnată la 8 ani închisoare, cu executare, cu amendă în sumă de 140 mii lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților