[ X ]
[ X ]
[ X ]
Veceaslav Garștea: Avem ca misiune promovarea și susținerea inițiativelor care contribuie la sporirea siguranței frontierelor comune
15 Noiembrie

Șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Veaceslav Garștea a prezentat perspectivele și avantajele conceptului de control comun în cadrul sesiunii a XI-a a Comisiei interguvernamentale moldo-române de colaborare economică. Evenimentul a avut loc astăzi, în mun. Chișinău, transmite CURENTUL.

În intervenția sa, Veaceslav Garștea a precizat că dialogul lansat cu partea română în vederea organizării controlului comun în punctele de trecere a frontierei comune are o continuitate. Urmează ca ambele părți să revizuiască viziunile proprii asupra proiectului Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova cu privire la controlul persoanelor, mijloacelor de transport și mărfurilor în punctele de trecere comune а frontierei de stat.

În context, s-a punctat faptul că desfășurarea controlului în punctele comune de trecere a frontierei va contribui esențial la reducerea timpului de traversare a frontierei moldo-române, sporirea capacităților instituționale ale autorităților de frontieră, precum şi armonizarea procedurilor de control la standardele Uniunii Europene.

„Dezvoltarea și implementarea conceptului de control în comun, reprezintă pentru Poliția de Frontieră un obiectiv major și important. Avem ca misiune promovarea și susținerea inițiativelor care contribuie la sporirea siguranței frontierelor comune din perspectiva colaborării economice.” a menționat șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Veaceslav Garștea.

La finalul sesiunii, ministrul Economiei Chiril Gaburici și omologului său român Ștefan-Radu Oprea, șefii delegațiilor Republicii Moldova și României în cadrul forumului, au semnat Protocolul celei de-a XI-a Sesiune a Comisiei interguvernamentale moldo-române și obiectivele de colaborare economică ulterioară, și au stabilit că reuniunea a XII-a va avea loc în 2019, la București.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților