[ X ]
[ X ]
[ X ]
Veaceslav Garștea: Pregătirea fizică este una din prioritățile de bază în dezvoltarea profesională a polițiștilor de frontieră
4 August

Polițiștii de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău au reușit pentru al doilea an consecutiv să devină campionii Poliției de Frontieră la minifotbal. Au înscris multe goluri și au demonstrat în fiecare meci jucat tactici interesante și pase spectaculoase, informează CURENTUL.

Competiția a adunat, de la primele ore ale zilei de 3 august a.c., opt echipe de fotbaliști amatori, reprezentanți ai Direcțiilor regionale NORD, SUD, EST, VEST, Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei (CESF), Centrului de aprovizionare tehnico-materială şi întreţinere a imobilelor, Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău, precum și sediului central al IGPF.

Formaţiile participante au fost împărţite în două grupe valorice, iar cele mai puternice, plasate pe primele locuri în gurpă, au jucat semifinala și finala Campionatului. Reprezentanta CESF a luptat până în ultimele minute pentru a urca în primele poziții în clasament, însă a cedat în fața polițiștilor de frontieră din DR SUD, ultimii s-au ales cu locul trei. În meciul final, mereu în defensivă au fost fotbaliștii Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău și n-au permis echipei sediului central al IGPF să marcheze niciun gol. Câștigul favoritei acestei competiții a fost asigurat încă din prima parte a meciului.

Învingătorii au fost premiați cu diplome, medalii și cupe, conform locurilor obținute.

Centrul de aprovizionare tehnico-materială şi întreţinere a imobilelor s-a ales cu diplomă ”echipa fair play”. Angajatul SPF Aeroport – Chișinău, Capsamun Alexei, a fost menționat ca ”cel mai bun portar”, iar polițistul de frontiera din DR SUD, Baciu Iurie – ”cel mai bun jucător”. Celor cinci echipe care n-au reușit să ajungă în finală, reprezentanții CSC Dinamo le-au acordat suvenire, mingi cu simbolica instituției.

În cadrul premierei, șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Veaceslav Garștea, a felicitat toți participanții și a reamintit că pregătirea fizică este una din prioritățile de bază în dezvoltarea profesională a polițiștilor de frontieră.

Inapoi la arhiva noutaților