Timp de trei săptămâni, angajații Poliției de Frontieră în conlucrare cu reprezentanții Detașamentului cu Destinație Specială ”Pantera” au instruit 10 specialiști SPIA în cadrul unui curs privind sporirea capacității de intervenție. La orele de pregătire s-a trecut în revistă un șir de prezentări pe domeniu și analizate o diversitate de situații de caz, ca ulterior informația acumulată să fie pusă în practică, informează CURENTUL.
În acest sens, participanții s-au familiarizat cu modalitățile de acordare a primului ajutor medical şi asistenței psihologice persoanelor aflate în situații dificile, tehnici de rezistenţă la stres, conducerea vehiculelor în condiții extreme, precum şi au învățat mai multe tactici de intervenție și reținere a infractorilor. Astfel, pe teritoriul Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei cei 10 specialiști SPIA alături de polițiștii de frontieră, deținători ai beretelor de onoare, și-au fortificat îndemânările în activitatea polițienească, prin realizarea unui schimb de experiențe și bune practici.
„Sunt convins că ceea ce ați aflat, dar și studiat în decursul acestor instruiri, va fi util în activitatea cotidiană. Dumneavoastră ați avut posibilitatea să cunoașteți Poliția de Frontieră din interior, să cunoașteți potențialul și capacitățile polițiștilor de frontieră, inclusiv experiența în domeniul de intervenție. Vă mulțumim că ați avut încredere în noi și sperăm că această activitate să fie un prim pas spre noi colaborări bilaterale”, a conchis șeful adjunct al Poliției de Frontieră Veaceslav Garștea în cadrul ședinței de închidere a cursului de instruire.
La rândul său, șeful Serviciului Protecție Internă și Anticorupție, Anatolie Postică, și-a exprimat aprecierea pentru cooperarea frumoasă care există între subdiviziunile MAI, fapt demonstrat în cadrul acestei instruiri, totodată subliniind importanța preluării și implementării practicilor avansate în procesul de lucru. Dumnealui a remarcat că SPIA mizează în continuare pe susținerea și asistența oferită de către IGPF în identificrea și dezvoltărea unor proiecte comun avantajoase întru binele angajaților din sistemul Afacerilor Interne.
Într-un final a fost reiterat că scopul acestor instruiri a constat în consolidarea colectivelor în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, preluarea celor mai bune practici în activitatea polițienească și dezvoltarea capacităților profesionale.
Cristina Pendea