[ X ]
[ X ]
[ X ]
Veaceslav Garștea către absolvenții cursului de trageri: „Sunt convins că, cunoștințele asimilate vă vor ajuta în diferite intervenții la frontieră”
24 Iunie

Veaceslav Garștea, șeful adjunct al Poliției de Frontieră, a înmânat certificate de absolvire celor 37 de polițiști de frontieră, care au finalizat cursul de pregătire a formatorilor în domeniul instrucției tragerii, informează CURENTUL.

„Sper ca acest curs a prezentat interes și importanță pentru voi, în sensul acumulării unor experiențe noi la mânuirea armelor și consolidării bunelor practici în domeniu. Sunt convins că, cunoștințele asimilate vă vor ajuta în diferite intervenții la frontieră, inclusiv la evitarea eventualelor situații de accidentări în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu”, a menționat șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Veaceslav Garștea.

Timp de 10 zile, angajații Poliției de Frontieră au reușit să cunoască îndeaproape practica Poliției turce în mânuirea armei, dar și să-și îmbunătățească capacitățile de folosire a armamentului. Ei au studiat tehnicile de trageri din pistol și AK-47, tehnicile de deplasare cu arma, diferite poziții de tragere, metode de reîncărcare rapidă etc. Mai mult că orele practice s-au desfășurat nu doar pe timp de zi, dar și pe timp de noapte, astfel cei 37 de participanți și-au putut spori abilitățile și tehnicile de intervenție cu arma în diferite situații și perioade de timp. Ulterior, participanții vor transmite din priceperea și experiența dobândită colegilor de serviciu.

De menționat că, cursul de pregătire a formatorilor în domeniul instrucției tragerii a avut loc în incinta Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei, fiind organizat de către Ministerul Afacerilor Interne al RM în parteneriat cu autoritățile de drept din Turcia.

Cristina Pendea

vea vea1 vea2 vea3 vea4 vea7 vea8

Inapoi la arhiva noutaților