[ X ]
[ X ]
[ X ]
Veaceslav Garștea a subliniat importanța continuării dialogului cu partenerii americani
26 Septembrie

Șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Veaceslav Garștea, a avut o întrevedere de prezentare a noului asistent al atașatului securității interne cu sediul la Viena din cadrul Ambasadei SUA, responsabil și pentru Republica Moldova, Nick Haghnazarian, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, agenda ședinței a permis realizarea unui schimb de opinii privind modalităţile optime de consolidare a cooperării bilaterale în domeniile de sporire a capacităților Poliției de Frontieră, în acord cu obiectivele stabilite în cadrul discuţiilor anterioare cu partenerii americani.

Veaceslav Garștea a informat oficialul din Statele Unite cu privire la ultimele evenimente ce au avut loc în domeniul de frontieră, atât la nivel național și regional, în special fiind punctate rezultatele pe segmentul operațional. La fel, a mulțumit oaspetelui pentru vizită, subliniind importanța continuării dialogului inițiat care este bazat pe susținere din partea Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierei din SUA.

La rândul său, Nick Haghnazarian a apreciat pozitiv inițiativele de dezvoltare ale Poliției de Frontieră, inclusiv dinamica relaţiilor moldo-americane din ultimii ani ce reflectă potenţialul extraordinar al cooperării bilaterale, şi a dat asigurări de sprijin în implementarea directivelor propuse pentru securizarea frontierelor la cel mai înalt nivel.

Totodată, în discuții s-a reconfirmat necesitatea identificării unui mecanism concret pentru realizarea continuă a schimbului de experiență la nivelul tuturor domeniilor de interes comun.

Ședința s-a încheiat cu urările de succes și încurajare a noului asistent al atașatului securității interne cu sediul la Viena din cadrul Ambasadei SUA în exercitarea mandatului său.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților