[ X ]
[ X ]
[ X ]
Veaceslav Bulat: „Riscuri vor fi, indiferent dacă se face reformă sau se reface alta”
12 Februarie

Reprezentanții fracțiunilor politice din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC), în cadrul dezbaterilor publice organizate de Agenția de presă IPN, au enumerat care sunt avantajele și riscurile asupra schimbărilor ce se produc astăzi în Primărie, transmite CURENTUL.

Vitalie Mucan, consilier al fracțiunii Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), spune că riscurile sunt mari.

„Am văzut multe reforme, decizii, dar care nu au dus la nici un rezultat. Insistăm să discutăm în cadrul unei mese rotunde pentru a găsi soluții la probleme și să creăm avantaje. Fracțiunea noastră niciodată nu a spus un cuvânt de geopolitică, am lucrat doar în interesele cetățeanului. Ceea ce se petrece azi are mari riscuri, dar trebuie să mergem înainte pentru implementarea reformelor”, a spus Vitalie Mucan.

De asemenea, Ion Cebanu, liderul fracțiunii consilierilor liberali din CMC, spune că există doar riscuri. „Ceea ce se petrece la Primărie astăzi este un dezmăț total. Executivul din Primărie nu știe ce să facă. Noi am fost primii care am propus ca Direcția agricultură să fie lichidată, dar vedem că au fuzionat-o cu Direcția patrimoniu. O reformă o inițiezi pentru a avea impact pozitiv asupra oamenilor, dar aici vedem că se face în interesul cuiva”, a spus Ion Cebanu.

În context, Veaceslav Bulat, consilier al Fracțiunii Blocului Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă”, a spus că nu există reformă fără riscuri. „Riscuri vor fi, indiferent dacă se face reformă sau se reface alta, nimeni nu anulează nici un fel de riscuri. Nu am văzut care sunt exact planurile actualei conduceri ale Primăriei. Intuim că se vor realiza pe baza unui plan instituțional. Dacă actuala conducere urmează niște planuri, strategii, care urmează a fi implementate din trecut, există riscul principal, cel al necunoașterii. Pe cetățeni puțin îi interesează culoarea politică, îi interesează reformele”, a spus Veaceslav Bulat.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților