[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vasile Tarlev: „Voi acționa în judecată decizia CEC pentru a obține adevărul”
11 Octombrie

Fostul Premier al R. Moldova, Vasile Tarlev, va acționa în judecată decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC), prin care i-a fost refuzată înregistrarea în cursa electorală, transmite CURENTUL.

Vasile Tarlev a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că fiecare document cerut de către CEC a fost prezentat și în urma verificării acestora nu s-au depistat iregularități.

„Pe 6 octombrie am fost martori a încălcării legii. CEC-ul mi-a interzis să candidez la funcția de Președinte pe motiv că nu corespunde legislației unele documente și s-au găsit iregularități. Am absolută încredere că reprezentanții mei au muncit în sprijinul meu. Nu a fost ușor, dar echipa mea a făcut față. Am prezentat toate documentele la CEC. După verificare, CEC-ul a confirmat că toate corespund legislației. Ce s-a întâmplat pe 6 octombrie, rămâne un joc”, a declarat Vasile Tarlev.

De asemenea, ex – Premierul a subliniat că va continua lupta pentru Moldova și va acționa în judecată decizia CEC. „Împreună cu juriștii și avocații studiem temeinic răspunsul CEC și ne vom adresa în judecată pentru a obține adevărul. Eu nu întâmplător am candidat. Acest pas a fost conștient și, cred că, cunoștințele mele acumulate pe parcurs pot aduce mai multe beneficii țării. Voi merge cu persistență înainte”, a spus Vasile Tarlev.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților