[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vasile Bolea participă la reuniunea Comitetului Permanent al Adunării Parlamentare OSCE
23 Februarie

Comitetul Permanent al Adunării Parlamentare OSCE se întrunește mâine în ședință, în format online.

La activitatea,  care dă start reuniunii de iarnă a AP OSCE, participă deputatul Vasile Bolea, șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la AP OSCE.

Agenda evenimentului cuprinde discursuri și rapoarte ale Președintelui AP OSCE, Peter Bownes, Secretarului General, Roberto Montella, Președintelui Comitetului special pentru combaterea terorismului, Reinhold Lopatka, președintelui Comitetului  pentru migrație, Margareta Söderfelt.

Cea de-a XX-a reuniune  a AP OSCE se desfășoară în perioada 24-26 februarie, la eveniment urmând să participe aproximativ 270 de parlamentari și reprezentanți de nivel înalt ai guvernelor țărilor membre.

Subiectele discutate în cadrul reuniunii  se referă la consolidarea multilateralismului, criza din Ucraina, securitatea economică și de mediu în contextul COVID-19 și impactul pandemiei asupra democrației și alegerilor.

Comitetul Permanent este constituit din șefii delegațiilor parlamentare la AP OSCE şi membrii Biroului organizației. Comitetul aprobă bugetul, desemnează Secretarul General şi gestionează activitatea Adunării.

AP OSCE a fost creată în aprilie 1991 și este constituită din parlamentele tuturor statelor membre ale OSCE. În prezent, Adunarea este compusă din 323 parlamentari, reprezentând 57 de ţări.

Inapoi la arhiva noutaților