[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vasile Bolea, despre programul Guvernului Gavriliță: Sunt unele lucruri neconstituționale…
9 Februarie

Deputatul socialist Vasile Bolea, președintele Comisiei juridică, numiri și imunități, menționează că a citit partea cu reforma justiției și lupta cu corupția din programul de guvernare a Guvernului Gavriliță, care a fost depus ieri la Parlament, transmite CURENTUL.

Vasile Bolea a menționat că i s-a părut că se încearcă a fi eliberați toți judecătorii și procurorii și invitați experți internaționali ca să ducă dosarele și să facă justiție.

„Sunt niște lucruri neconstituționale, precum ideea creării unui Tribunal și Curți de Apel a corupției. Vom discuta despre aceste aspecte la ședința Parlamentului. În setul de documente depus la Comisia juridică, numiri și imunități au fost prezentate Programul, CV-urile candidaților și un proiect de Hotărâre semnat de deputatul Sergiu Litvinenco privind învestirea în funcție a acestui Guvern. Nu au fost depuse alte documente astfel încât Comisia să verifice compatibilitatea candidaților cu funcțiile. Azi vom veni cu un apel către doamna Gavrilița și candidați să aducă o copie a buletinului de identitate și unele caziere, care să dovedească că sunt cetățeni ai acestei țări și nu au încălcat legislația națională”, a spus Vasile Bolea.

De asemenea, deputatul a spus că se va discuta în cadrul fracțiunii dacă va fi susținut acest Guvern sau nu, dar se vor lua în considerare și propunerile venite din partea președintelui partidului.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților