[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vara spaniolă la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei. Vor fi prezentate nouă proiecții de filme spaniole
5 Iulie

Pe parcursul lunii iulie, iubitorii de film vor putea viziona nouă producții cinematografice spaniole, prezentate la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei. Lucrările vor fi grupate în scurte cicluri tematice: filme de comedie, clasice, filme regizate de femei, drame şi de animaţie, informează CURENTUL.

Potrivit organizatorilor, printre filmele proiectate se numără comedia „Campionii”, producţie de mare succes care spune povestea unui antrenor de baschet a cărui misiune este aceea de a pregăti o echipă foarte specială, „Plácido”, o bijuterie a operei cunoscutului regizor Luis García Berlanga de la a cărui naştere se împlinesc anul acesta 100 de ani, sau „Chico şi Rita”, un excelent film de animaţie în care jazz-ul şi filmul deţin rolurile principale.

Filmele dispun de subtitrare în limba română. Titlurile fac parte din Filmoteca AECID (Agenţia Spaniolă de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Uniunii Europene şi Cooperării din Spania) şi sunt prezentate cu sprijinul Institutului Cervantes din Bucureşti.

Producțiile de filme vor putea fi urmărite până pe 31 iulie, în fiecare zi de week-end, începând cu orele 21:00, în curtea Muzeului Naţional de Istorie a Moldovei. Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile şi cu respectarea normelor de protecţie şi distanţare socială.

În acest weekend vor fi difuzate filmele „Plácido” (Luis García Berlanga, 1961, 85 minute) – 10 iulie și „Calaul” (Luis García Berlanga, 1963, 87 minute) – 11 iulie.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților