[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vameșii au contracat o tentativă de plasare pe piață a unui lot de pește introdus ilegal în țară
19 Martie

O nouă tentativă de plasare pe piață a produselor alimentare fără acte de proveniență a fost stopată de către Echipele Mobile ale Serviciului Vamal. De această dată, obiectul documentării îl constituie un lot de pește, de proveniență ucraineană, care a fost introdus ilegal în țară prin regiunea transnistreană, transmite CURENTUL.

Cazul a avut loc sâmbătă, după ce inspectorii Echipelor Mobile au stopat la intrarea în satul Florești, un microbuz, despre care erau deținute informații că este implicat în traficul ilicit cu bunuri. După inspectarea unității de transport, ofițerii vamali au depistat 1 600 kg de pește din specia Caras, pentru care șoferul autovehiculului nu a putut prezenta acte de proveniență. Tânărul, în vârstă de 27 de ani, a recunoscut că a cumpărat peștele din Ucraina și că intenționa să-l comercializeze pe piețele din Capitală.

Valoarea lotului reținut se cifrează la peste 60 mii lei.

Conform procedurii, lotul urmează a fi ridicat de către ANSA pentru nimicire, iar contravenientul va fi sancționat, urmând să achite atât contravaloarea mărfii, cât și o amendă pentru trecerea ilegală peste frontiera vamală a bunurilor nedeclarate.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților