[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vama și SIS au destructurat o grupare specializată în contrabandă cu mărfuri de larg consum
4 August

Ofițerii Serviciului Vamal, în comun cu procurorii și angajații Serviciului de Informații și Securitate, au destructurat o grupare infracțională specializată în contrabandă cu mărfuri de larg consum în proporții deosebit de mari. O persoană a fost arestată preventiv pe un termen de 20 de zile, iar alte patru sunt în arest la domiciliu, transmite CURENTUL.

Activitatea infracțională a învinuiților a fost documentată pe parcursul ultimelor luni. În această perioadă, oamenii legii au stabilit modalitatea de operare a membrilor grupării, a rutelor de deplasare, precum și a locurilor de aprovizionare, depozitare și comercializare a bunurilor de contrabandă.

Potrivit materialelor cauzei penale, mărfurile erau procurate de la piața ”KM7” din orașul Odessa și introduse în țară prin regiunea transnistreană, cu eludarea posturilor vamale interne de control. Învinuiții utilizau mijloace de transport închiriate sau împrumutate, pe care le schimbau periodic pentru ca să nu intre în vizorul organelor de drept.

În cadrul operațiunii, la 01 august 2020, oamenii legii au reținut în flagrant cinci persoane, în momentul în care acestea se pregăteau să transmită bunurile beneficiarilor finali, într-o parcare din municipiul Chișinău. Învinuiții sunt originari din raioanele Criuleni, Călărași și Fălești. Aceștia au vârste cuprinse între 26 și 39 de ani, iar unii din ei au fost anterior judecați.

Imediat după reținerea grupării, forțele de ordine au descins la mai multe adrese din țară, unde au efectuat 14 percheziții. În rezultat, au fost ridicate loturi impunătoare de mărfuri de larg consum, în valoare de peste 1 milion de lei și patru mijloace de transport, utilizate pentru transportarea ilegală a bunurilor.

Investigațiile pe acest caz continuă în vederea stabilirii întregii arii infracționale și identificării tuturor persoanelor implicate. În cazul în care vinovăția bărbaților arestați va fi demonstrată în instanța de judecată, aceștia riscă pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de până la 10 ani pentru infracțiunea de contrabandă comisă de două sau mai multe persoane.

Cristina Pendea

200804_sc_sv_dtt_1 200804_sc_sv_dtt_2 200804_sc_sv_dtt_3 viber_image_2020-08-04_07-09-16

Inapoi la arhiva noutaților