[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vama și Poliția de Frontieră – pregătite pentru fluidizarea traficului transfrontalier în perioada sărbătorilor pascale
23 Aprilie

Mobilizare maximă pentru fluidizarea traficului transfrontalier în perioada sărbătorilor pascale. Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, au mers, astăzi, la Leușeni, pentru a verifica cât de pregătiți sunt inspectorii din cel mai solicitat post de a gestiona fluxurile sporite, specifice acestei perioade, transmite CURENTUL.

Potrivit datelor deținute, în perioada sărbătorilor pascale de anul trecut, fluxul transfrontalier al unităților de transport depășise cu 20% media înregistrată în celelalte perioade ale anului.

Cei doi conducători au verificat graficele de lucru pentru această perioadă, precum și listele grupelor de intervenție, membrii cărora, în cazul unui flux sporit, sunt solicitați pentru a suplini numărul de inspectori.

La fel, a fost verificată și funcționalitatea sistemelor informatice din gestiune, dar și a echipamentelor de verificare.

Menționăm că, la nivelul ambelor autorități au fost adoptate o serie de măsuri menite să accelereze trecerea frontierei. Acestea se referă, preponderent, la suplinirea numărului de personal și a echipamentelor de verificare, utilizarea tuturor arterelor de control, indiferent de sensul de traversare, precum și implicarea șefilor posturilor vamale și a adjuncților acestora în procesul de perfectare.

Măsurile de fluidizare convenite de cele două autorități au fost discutate, în cadrul unei întrevederi, și cu omologii români. Întâlnirea a avut loc la patru zile după semnarea, de către Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și Vicepreședintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală din România, Stefan-Cosmin Doliș, a unui Plan comun de acțiuni orientate spre accelerarea trecerii frontierei moldo-române.

Astfel, potrivit înțelegerilor, partea română ar urma să-și sincronizeze acțiunile de control cu autoritățile din Moldova, astfel încât să fie asigurat un control expeditiv pe ambele părți ale frontierei.

Totodată, despre nivelul de pregătire pentru fluidizarea traficului, în perioadele cu flux sporit, au raportat și responsabili din cadrul postului vamal ”Sculeni”, care reprezintă al doilea cel mai traversat punct vamal.

Cristina Parfeni

vama1 vama v1

Inapoi la arhiva noutaților