[ X ]
[ X ]
[ X ]
Valeriu Munteanu a lansat un apel către Premierul Maia Sandu
15 Octombrie

Candidatul Partidului „Uniunii Salvați Basarabia” (USB), Valeriu Munteanu, susține că situația criminogenă în RM devine, de la o zi la alta, de la alarmantă la critică, informează CURENTUL.

Într-o conferință de presă, Valeriu Munteanu a menționat că este absolut sigur că marea majoritate a cetățenilor a simțit, în ultimele 2-3 luni, un sentiment profund de nesiguranță, ce crește pe zi ce trece.

„Nesiguranță ce este alimentată de numărul fără precedent, în ultimii 5-6 ani de zile, ce este legat de accidente rutiere foarte grave, de numărul mare de infracțiuni, inclusiv de furturi, jafuri, omoruri. Declar cu toată responsabilitatea că există în societate un sentiment profund de nesiguranță. Oamenii se tem să iasă în trafic. Atunci când ajung într-o intersecție, se uită de câteva ori într-o parte și în alta, dacă nu zboară vreun nebun pe contrasens sau la culoarea roșie a semaforului”, a precizat Munteanu.

În context, Valeriu Munteanu a lansat un apel către Premierul Maia Sandu. „Cu mult respect și responsabilitate, cer Premierului să intervină. Dnei este unicul om care poate rupe acest nod gordian. Stimată Maia Sandu, nu așteptați să se încheie alegerile. Alegerile în RM nu se încheie niciodată, nu puteți să mai așteptați nici o zi, fără a transmite MAI în mâinile celor care cu adevărat pricep, cunosc și pot să vină astăzi cu soluții. Mai avem multe zile de campanie, deznodământul nu-l cunoaște nimeni, iar fiecare zi aduce în RM nesiguranță. Noi toți, dar dvs., în primul rând, aveți o responsabilitate directă în acest sens, numiți un nou ministru la MAI, care în termenul cel mai scurt va orândui corect lucrurile în această entitate și va da sentimentul de siguranță”, a mai spus candidatul.

Valeriu Munteanu a mai spus că militează pentru crearea în subordinea Primăriei a poliției locale, așa cum este în toată lumea.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților