[ X ]
[ X ]
[ X ]
Valeriu Ghilețchi: Rămîn un candidat pro-european și e important să nu renunțăm la valorile noastre creștine
27 Octombrie

Candidatul independent la funcția de Președinte, Valeriu Ghilețchi, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că nu se retrage din cursa prezidențială, informează CURENTUL.

Valeriu Ghilețchi a declarat că, după retragerea de ieri din cursă prezidențială a candidatului democrat – Marian Lupu, s-a creat o confuzie în rîndul alegătorilor, de aceea, a decis să clarifice poziția sa referitor la aceste alegeri.

„Alegerile din 30 octombrie trebuie privite ca o șansă, ca o șansă unică de a alege un președinte care să reprezinte cu adevărat interesele națiunii. Ce s-a întîm­plat ieri a bul­ver­sat elec­to­ra­tul pro-european. Rămîn un candidat pro-european, dar, cred că, e foarte important să nu renunțăm la valorile noastre creștine, în detrimentul valorilor europene, în special, la valoarea familiei. Sunt sin­gu­rul can­di­dat pro-european con­ser­va­tor, care promovează valorile creștine”, a precizat candidatul.

Totodată, Valeriu Ghilețchi a menționat că nu se retrage din această campanie, ci – dimpotrivă, este și mai hotărît să lupte pentru obiectivele pe cale și le-a propus: pace, unitate și bunăstare. „Votul acordat pentru mine – nu este un vot irosit sau pierdut, așa cum pretind unii, ci este un vot care va asigura că familia – așa cum a creat-o Dumnezeu și cum este definită în Constituția RM, va fi pe agenda viitorului Președinte al RM. Neparticiparea mea în acest alegeri ar lăsa un mare număr de alegători fără nici o opțiune. Ei nu s-ar regăsi în programul niciunui dintre candidații rămași în cursă”, a menționat el.

Candidatul independent la funcția de Președinte a lansat un apel către toți cei care vor să susțină parcursul pro-european, dar fără a sacrifica valorile tradiționale, să voteze la 30 octombrie candidatul independent, Valeriu Ghilețchi.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților